Κάτοικοι Παλαιών: Έχουμε δικαίωμα να κοιμόμαστε

«Να τηρήσουν το νόμο και τίποτα άλλο ζητάμε από τους αρμόδιους»

Να μην γίνει η περιοχή των Παλαιών ούτε χωματερή, ούτε αφοδευτήριο ζητούν οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην συνέλευση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα σε αίθουσα του 9ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Όπως τόνισε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των κατοίκων , κ. Χρήστος Κραβαρίτης «Δεν θέλουμε να κλείσουμε καμία επιχείρηση ούτε να μείνει κάποιος άνεργος», ενώ ο κ. Πέτρος Μουκαντάσης, αναρωτήθηκε αν γίνεται σωστή χρήση των αδειών στα καταστήματα της περιοχής. «Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Να τηρήσουν το νόμο και τίποτα άλλο ζητάμε από τους αρμόδιους. Θέλουμε να κοιμόμαστε. Το 100 δεν βρίσκει τα ντεσιμπελ. Μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Χρειαζόμαστε δικηγόρους. Για να γίνει ντόρος λένε ότι θέλουμε να κλείσουμε μαγαζιά. Είμαστε βιοποριστές. Αν δεν μπορούμε να εργαστούμε πως θα ζήσουμε. Δεν θέλουμε να διώξουμε κανένα. Πηγαίνουμε στα μαγαζιά. Γιατί να φύγουμε από τη γειτονιά μας; Δεν υπήρχε ζωντάνια στα παλιά ; Ήρθανε αυτοί να μας ζωντανέψουν;» διερωτάται κάτοικος των Παλαιών.

Θέλουμε να συνυπάρξουμε με τα μαγαζιά. Με κάποιους το έχουμε καταφέρει. τόνισε μεταξύ άλλων, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κανέλλης ζητώντας την εφαρμογή του νόμου.
Τόνισε επίσης ότι υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και απαιτείται παρέμβαση της πολεοδομίας. Είναι βία να μην μπορείς να κοιμηθείς, δήλωσε εμφατικά.

Παρόντες στη συνέλευση είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιάσονας Αποστολάκης, Διαλεχτή Τσιτούμη, Θανάσης Ακρίβος και Απόστολος Ριζόπουλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.