Κατολίσθηση στη Σκόπελο, στον αέρα τα σπίτια (video)

Τα πλάνα από drone κόβουν την ανάσα

Στη θάλασσα κινδυνύει να βρεθούν σημαντικά μνημεία της περιοχής «Κάστρο» στη Σκόπελο, έπειτα από την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο νησί.

Η περιοχή “Κάστρο” από την Παναγίτσα του Πύργου μέχρι τον Μύλο, είναι το αρχαιότερο τμήμα της πόλης της Σκοπέλου. Το καλοκαίρι κατακλύζεται από κόσμο, ενώ αποτελεί τουριστική διαδρομή, καθώς φιλοξενεί σημαντικά μνημεία (ερείπια της αρχαίας Ακροπόλεως μετά τη μεσαιωνική οχύρωση και 5 ιστορικές εκκλησίες με σπουδαίες τοιχογραφίες και ξυλόγλυπτα τέμπλα) και έχει κηρυχθεί διατηρητέο μνημείο.

Η μακροχρόνια διάβρωση είχε σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ρωγμών κατά μήκος όλου του δρόμου. Οι μετακινήσεις βράχων έχουν προκαλέσει σημαντικές ζημιές στα μνημεία, αλλά μπορούν να αποβούν μοιραίες για τους κατοίκους της περιοχής. Μια ολόκληρη γειτονιά όπως φαίνεται στις εικόνες, βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Σκοπέλου, το συγκεκριμένο κομμάτι του Κάστρου θα σημανθεί ως επικίνδυνο για τους πεζούς, μέχρι την αποκατάστασή του.

Τα πλάνα από drone κόβουν την ανάσα…

YouTube player

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/Βίντεο:efimeridas-sporades.blogspot.com

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.