Κέρδισε τις εντυπώσεις των Ισπανών η Μαγνησία!

Με τις γυναίκες του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας
Χιλιάδες τα πρώτα θετικά σχόλια, σύμφωνα με την προϊσταμένη του ΕΟΤ Ισπανίας Καλλιόπη Κουρούσια

Με τις καλύτερες εντυπώσεις στις αποσκευές τους και με την υπόσχεση ότι σύντομα θα επιστρέψουν για να κάνουν διακοπές ιδιωτικά και όχι λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, φεύγουν οι συντελεστές τουριστικής εκπομπής, πολυμελούς τηλεοπτικού συνεργείου της ανεξάρτητης εταιρείας παραγωγής Zanskar Produccionnes SL, που θα προβληθεί στην Ισπανία με παρουσιαστή τον Χισούς Καγιέχο (Jesus Calleja) και καλεσμένο του, τον Τζόρντι Κρουζ  (Jordi Cruz) παρουσιαστή του μάστερ σεφ Ισπανίας, κάτοχο τριών αστεριών Michelin και ιδιοκτήτη εστιατορίου στη Βαρκελώνη.

 

Όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Καλλιόπη Κουρούσια προϊσταμένη της υπηρεσίας του ΕΟΤ Ισπανίας, που συμμετείχε στην αποστολή και είχε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα γυρίσματα που έγιναν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου και στην περιοχή της Καλαμπάκας, παρόλο που βρέθηκαν στην περιοχή μόλις τέσσερις μέρες, η Θεσσαλία τους άγγιξε και τους εξέπληξε τόσο ευχάριστα, το βουνό και η θάλασσα που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και το μάτι μπορεί να θαυμάσει με μια στροφή της κεφαλής.

Από αριστερά προς τα δεξιά o Daniel Lora (διευθυντής παραγωγής), ο Jesus Calleja (παρουσιαστής), ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας Ιωάννης Μπουτίνας, ο Jordi Cruz (σεφ-προσκαλεσμένος) και η Καλλιόπη Κουρούσια (Δ/ντρια του ΕΟΤ Ισπανίας)

«Δεν χρειάζονται αστέρια Michelin, για… να εκτιμήσεις την υπέροχη Θεσσαλική κουζίνα»

«Όπως έλεγαν και οι ίδιοι γελώντας, δεν χρειάζεται να έχει αστέρια Michelin, για να εκτιμήσει κανείς, αυτή την ποικιλία και την ποιότητα της υπέροχης Θεσσαλικής κουζίνας και των προϊόντων που δίνει η Θεσσαλική γη, αλλά το πιο ωραίο ήταν η ζεστασιά που ένιωσαν από τους ανθρώπους, μέσα από την οποία ξεπερνούσαν ακόμη και το εμπόδιο της γλώσσας, όπως οι γυναίκες του Γυναικείου Συνεταιρισμού Βυζίτσας ή ο γέροντας στη Μονή Βαρλαάμ στα Μετέωρα», επισήμανε η κα Κουρούσια.

 

«Χιλιάδες τα θετικά σχόλια, απ΄τις πρώτες κιόλας αναρτήσεις»

Η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ, τόνισε ότι δέχεται τηλεφωνήματα καθημερινά από Ισπανούς που έχουν εντυπωσιαστεί από την περιοχή, μέσω των αναρτήσεων που κάνει ο παρουσιαστής της εκπομπής Χεσούς Καγιέχα και καθημερινά κάνει μια ανάρτηση από δραστηριότητες που έκανε στη Μαγνησία και στη Θεσσαλία.

«Μόνο στο Instagram έγιναν συνολικά πέντε ή έξι αναρτήσεις και ήδη τα like ξεπέρασαν τις 55.000, πέρα από τις χιλιάδες αναγνώσεις και σχόλια , ενώ ανάλογες αναρτήσεις έγιναν σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον ορειβάτη και παρουσιαστή και από άλλα μέλη της αποστολής και όλα αυτά πριν καν προβληθεί ζωντανά η εκπομπή», ανέφερε η κα Κουρούσια.

 

Περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους

 Τα γυρίσματα έγιναν για μια από τις πλέον τουριστικές εκπομπές της Ισπανικής τηλεόρασης, που διαθέτει και ψηφιακή τηλεόραση, την εκπομπή παρουσιάζει ο διάσημος ορειβάτης Χεσούς Καγιέχο, και είναι στον «αέρα» ανελλιπώς τα τελευταία 9 χρόνια ανεξαρτήτως κορωνοϊού και μάλιστα σε ώρα υψηλής τηλεθέασης. Η εκπομπή που αφορά στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία, εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της υπηρεσίας του ΕΟΤ, ο παρουσιαστής διαλέγει να επισκεφθεί κάποια μέρη του πλανήτη, που έχουν ένα ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, έχει πάει σε 69 χώρες και ως τέτοια περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος επιλέχτηκε η Θεσσαλία!

Καλεσμένος του παρουσιαστή ήταν ένας από τους 12 πιο βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ στον κόσμο ο Τζόρντι Κρουζ, που είναι επιπλέον και παρουσιαστής στο μάστερ σεφ, κάτι που σημαίνει ότι η συγκεκριμένη δράση θα έχει μεγάλη απήχηση όχι μόνο στην Ισπανία, αλλά και σε όλη την Ισπανόφωνη Λατινική Αμερική, που επίσης είναι στη στόχευση του γραφείου ΕΟΤ της Ισπανίας.

 

Προβολή σε ώρες υψηλής τηλεθέασης

Η εταιρεία παραγωγής Zanskar Produccionnes SL ανήκει σε Ισπανικό όμιλο επικοινωνίας και λειτουργεί τα τηλεοπτικά κανάλια Telecinco, Cuatro, Factoria de Ficcion, Boing, Divinity, Energy, Be Mad, Telecinco HD και Cuatro HD.

Η εκπομπή «Planeta Calleja», έχει διάρκεια 65 λεπτά περίπου και η πρώτη προβολή της γίνεται στο κανάλι 4 (cuatro) της ισπανικής τηλεόρασης, σε ώρες υψηλής τηλεθέασης, ενώ ο όμιλος Mediaset επαναπροβάλλει το επεισόδιο και σε άλλα κανάλια ιδιοκτησίας του καθώς και σε ψηφιακές πλατφόρμες που διαθέτει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.