Συστράτευση των Βολιωτών για επίθεση από την ΕΡΓΗΛ

Ζήτησε ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος σε συνέντευξη

Επίθεση εκ μέρους της ΕΡΓΗΛ προς τη ΔΕΥΑΜΒ, από την οποία διεκδικεί περίπου 11 εκ. Ευρώ, προανήγγειλε στο επόμενο 20ήμερο, ο σε αργία δήμαρχος Βόλου Αχιλ. Μπέος σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα και ζήτησε από τους Βολιώτες και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, να συστρατευτούν για το καλό της πόλης.
«Η πόλη θα δεχτεί επίθεση από έναν εχθρό, μια εταιρία που διεκδικεί κοντά στα 11εκ. ευρώ από την ΔΕΥΑΜΒ, την ΕΡΓΗΛ. Το 2014, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή ανέλαβε τη διαχείριση συμφερόντων έκανα έναν τεράστιο αγώνα για μια υπόθεση τελειωμένη. Τις επόμενες 20 ημέρες θα υπάρξει επίθεση από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, που θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και θα κάνει κατάσχεση όλων των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ. Μιλάμε για ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα που αφορά όλη την πόλη», δήλωσε ο Αχ. Μπέος.

Ο σε αργία δήμαρχος δήλωσε ότι στο Βόλο βρέθηκε μετά τον Δεκαπεντεύγουστο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΗΛ, τον οποίο συνάντησε τρεις φορές τυχαία (; !), εκτιμώντας ότι προετοιμάζεται επίθεση στο διάστημα από τέλος του μήνα μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

«Υπάρχει ενδεχόμενο η ΔΕΥΑΜΒ να πτωχεύσει. Σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία που την βρήκαμε, την αντιμετωπίσαμε και την αντιμετωπίζουμε. Ζητώ από τον κόσμο συστράτευση δίπλα στους χειρισμούς και στις αποφάσεις της Δ.Α. θα χρειαστούμε τη συμπαράστασή τους στα δικαστήρια. Τα υπόλοιπα τα χειρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ με το νομικό της επιτελείο», ήταν η δήλωσή του.

Ο σε αργία δήμαρχος, τόνισε ότι από εγκληματικούς χειρισμούς της υπόθεσης, βρεθήκαμε σ’ αυτό το σημείο και ζήτησε να συστρατευτούν οι «πολιτικοί απατεώνες», οι δημοσιογράφοι για να ενημερώσουν την πόλη και οι Βολιώτες.

Ο Αχ. Μπέος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τον αγώνα της και πρόσθεσε ότι την υπόθεση αυτή θέλει να ελπίζει ότι θα τη χειριστεί δικαστής με ακεραιότητα ήθος αξία και δικαστική συνείδηση.
«Κάποιοι βρήκαν ένα παράθυρο του Νόμου και προσπάθησαν να κλέψουν και τον τελευταίο πολίτη της πόλης και να παραπλανήσουν δικαστές. Απέκρυψαν πραγματικά στοιχεία, εμείς προσπαθήσαμε αλλά είχε παρέλθει ο χρόνος των ενστάσεων», ανέφερε και τόνισε ότι το πιο σημαντικό είναι οι δημότες να είναι προετοιμασμένοι και όλοι μαζί απέναντι σε μια προσπάθεια αυτών των σκληρών εργολάβων που δυστυχώς κάποιοι από αυτή την πόλη τα υπηρέτησαν.
Όπως είπε, δεν είναι στιγμή να κοιτάμε το παρελθόν, χρειάζεται κοινή γραμμή και εξέφρασε την ελπίδα οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να μην κάνουν μικροπολιτική.

Σύμφωνα με τον σε αργία δήμαρχος και πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, έχει γίνει μεγάλη προεργασία από Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ και νομικούς και υπάρχουν τέτοια όπλα στην φαρέτρα τους για να αντιμετωπίσουν την εγκληματική προσπάθεια, ενώ χαρακτήρισε την εταιρία καμόρα που δεν θα επιτρέψουμε να βάλει χέρια στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Σχετικά με τις δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου Βόλου και του Εφετείου Λάρισας, εκτίμησε ότι δεν παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία και έγιναν εγκληματικές παραλείψεις (δεν υπήρχε η πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ)- (Ποιος άραγε δεν την έβαλε;). Επίσης διερωτήθηκε γιατί η αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ κατατέθηκε από τη Δημοτική Αρχή Σκοτινιώτη, μόλις έναν μήνα πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή το 2014.
Ακόμη, ο σε αργία δήμαρχος ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ «μέχρι το 2024 που θα βρίσκεται η σημερινή Δημοτική Αρχή» και θα υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.
Τέλος, ο Αχ. Μπέος συλλυπήθηκε την οικογένεια του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπουλου που δολοφονήθηκε χθες και ήταν ένας από τους δικηγόρους που ασχολούνταν με την υπόθεσή του, για τους στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.