Κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από το προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου»

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Βόλου όπου εξέτασαν ασθενείς και χάρισαν δώρα

Κοντά στους φιλοξενούμενους στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που λειτουργεί στο Γηροκομείο Βόλου βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης ενόψει των εορτών.

Η πολυπληθής ομάδα του νοσοκομείου αφού ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος από τον πρόεδρο κ. Παύλο Πάνο και ενημερώθηκε για το πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που ακολουθείται στο ίδρυμα, χάρισε δώρα για τις γιορτές στους ηλικιωμένους, ενώ προέβη και σε ιατρικές εξετάσεις σε συνεργασία με τους γιατρούς του Γηροκομείου, στο πλαίσιο της παροχής φροντίδας σε ανθρώπους που δυσκολεύονται να μετακινηθούν και αντιμετωπίζουν κυρίως χρόνιες παθήσεις.

Ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου Αλέξανδρος Δούρας και ο παθολόγος Μιχάλης Μεϊκόπουλος μεταξύ των γιατρών που εξέτασαν τους ασθενείς στο Γηροκομείο.

Όπως τόνισε μιλώντας στη «Μαγνησία» ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Δραμητινός «ήταν κάτι πολύ συγκινητικό το οποίο ζήσαμε στο Γηροκομείο, όπου πήγαμε για να ευχηθούμε τα χρόνια πολλά αλλά και να εξετάσουμε κάποια περιστατικά με τη βοήθεια ομάδας γιατρών αποτελούμενης από παθολόγο, καρδιολόγο, χειρουργό, ΩΡΛ και οδοντίατρο. Όπως διαπιστώθηκε κάποιοι ασθενείς χρήζουν περαιτέρω εξετάσεων και γι’ αυτό θα χρειαστεί να επισκεφθούν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου την επόμενη εβδομάδα, ενώ η ομάδα ιατρών θα επισκεφθεί εκ νέου το Γηροκομείο στις αρχές της εβδομάδας προκειμένου να ολοκληρώσει την εξέταση των ασθενών.»

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που κάνει η διοίκηση του Γηροκομείου δεδομένου ότι δουλεύουν όλα τα τμήματα της μονάδας, σε σύγκριση με το παρελθόν που υπολειτουργούσε. «Η νέα διοίκηση έχει κάνει πολύ καλή δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός (αριστερά) με τον πρόεδρο του Γηροκομείου Παύλο Πάνο.

Το καλό κλίμα που προέκυψε από τις επαφές μεταξύ των διοικήσεων του νοσοκομείου Βόλου και του Γηροκομείου αναμένεται να οδηγήσει σε μια διαρκή συνεργασία προς όφελος των ηλικιωμένων και χάρη στην εθελοντική δράση των ανθρώπων του νοσηλευτικού ιδρύματος. Όπως δήλωσε ο κ. Δραμητινός σκοπός μας είναι να καθιερώσουμε τις επισκέψεις μας στο Γηροκομείο Βόλου, ενώ αντίστοιχη δράση θα γίνει την προσεχή Τρίτη σε συνεργασία με δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Ρήγα Φεραίου στο Γηροκομείο στα Κανάλια, όπου φιλοξενούνται 15 ηλικιωμένοι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.