Κίτσιος στο Ράδιο ΕΝΑ: Πλήγμα και στην οινοποιία από την πανδημία του κορωνοϊού

Συνάντηση οινοποιών με τους αρμόδιους υπουργούς προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ν. Αγχιάλου

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε πλειάδα επιχειρήσεων, και τα οινοποιεία δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Αυτό τόνισε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ», Γιάννης Κίτσιος, κάνοντας γνωστό ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με όλους τους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να αναζητηθούν λύσεις για αρκετά θέματα.

Ο Συνεταιρισμός σύμφωνα με τον κο Κίτσιο είχε τη λύση πώλησης των προϊόντων του μέσω των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ωστόσο η απώλεια της κατανάλωσης από το κλείσιμο των χώρων εστίασης ήταν σίγουρα ένα πλήγμα. Από την άλλη υπάρχουν όμως αρκετά μικρά οινοποιεία που δεν είχαν αυτή τη λύση, και αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, έστω κι αν είχαν τη δυνατότητα αναστολής συμβάσεων.

«Όλα αυτά τα θέματα θα τα θέσουμε υπόψη των αρμοδίων υπουργών, γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τις επιχειρήσεις αλλά και τον Πρωτογενή Τομέα. Ήδη έχουμε κάνει κάποια αιτήματα και σαν ένωση αποσταγματοποιών για απόσταξη, αφού πολλοί που δεν έδωσαν ποσότητες μέσω των σούπερ μάρκετ και θα πρέπει να δοθούν ποσότητες για να ξεκινήσει Αύγουστο-Σεπτέμβριο και ο καινούργιος τρύγος και να έρθει η καινούργια παραγωγή» τόνισε ο κ. Κίτσιος. Εξάλλου, ο ίδιος δεν αποκλείει ακόμη και τη λύση ν’ αγοράσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις ποσότητες από μικρότερα οινοποιεία. «Δεν λειτουργούμε ανταγωνιστικά μεταξύ μας. Κοιτάμε τι μπορούμε να κάνουμε εμείς ως συνεταιρισμός» ανέφερε ο κ. Κίτσιος.

Τέλος, δραστηριοποιούμενος ο ίδιος και στον χώρο της αρτοποιίας, εντοπίζει και εκεί αρκετά προβλήματα. Σημειώνοντας ότι και εκεί τα πράγματα είναι εξίσου δύσκολα, ανέφερε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο κόσμος αγόρασε τέτοιου είδους προϊόντα από τα σούπερ μάρκετ, προψημένα ή κατεψυγμένης ζύμης, οπότε και τα αρτοποιεία βιώνουν δύσκολες καταστάσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.