«Κλείνει το μάτι»… στους αγρότες ο Μητσοτάκης που θα επισκεφθεί την Κάρλα

Πέφτουν υπογραφές για 26 χιλιόμετρα νέα αρδευτικά δίκτυα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Το… μάτι στους αγρότες, οι οποίοι έχουν πληγεί τα μέγιστα από την ενεργειακή κρίση και τις αυξήσεις στο κόστος παραγωγής, θα κλείσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Μαγνησία θα κάνει στάση στην Κάρλα. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr την ημέρα της επίσκεψης του πρωθυπουργού θα πέσουν οι υπογραφές για ένα σημαντικό έργο που αφορά στην επέκταση κατά 26 χιλιόμετρα, των αρδευτικών δικτύων της λίμνης Κάρλα, μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του αναδόχου που θα υλοποιήσει το έργο. Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 16 εκατομμυρίων ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το οποίο εκχωρήθηκε και υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το έργο εξυπηρετεί τις αρδευτικές ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου και περιλαμβάνει επίσης έργα αποχέτευσης -αποστράγγισης συνολικού μήκους 25 χιλιομέτρων και έργα αγροτικής οδοποιίας σε συνολικό μήκος άνω των 76 χιλιομέτρων.

Άρδευση για 55.000 στρέμματα γεωργικής γης
Τα νέα έργα μεταφοράς και διανομής νερού χωροθετούνται στην πεδινή περιοχή, δυτικά της λίμνης Κάρλας, εντός του θεσσαλικού κάμπου.
Τα έργα αυτά αποτελούν τμήμα ενός ευρύτερου σχεδιασμού αξιοποίησης των υδάτων της λίμνης Κάρλας για άρδευση των πέριξ περιοχών. Με τη μετάγγιση των νερών του Πηνειού, η λίμνη Κάρλα καταλαμβάνει πλέον 38.000 στρέμματα και έχει τη δυνατότητα να παρέχει νερό προς άρδευση που φθάνει τα 46 εκατ. κυβικά το χρόνο και αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες 55.000 στρεμμάτων γεωργικής γης, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ωφέλειες του κάμπου από τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.