Κλήσεις 4,7 εκ. ευρώ θα πληρώσουν 25.000 Βολιώτες

Πήραν τα «μπιλιέτα» και σπεύδουν για πληρωμή ή ρύθμιση

Κλήσεις που δέχτηκαν για παράνομο παρκάρισμα ή παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την πενταετία 2008-2012, ύψους 4.7 εκ. Ευρώ καλούνται να πληρώσουν 25.000 Βολιώτες που από τις 13 Νοεμβρίου άρχισαν να παίρνουν τα «μπιλιέτα» και σπεύδουν στο Ταμείο του Δημαρχείου Βόλου για να πληρώσουν ή για να κάνουν ρύθμιση των οφειλών τους, αλλά και σε κάποιες περιπτώσεις να ξεδιαλύνουν τις υποθέσεις τους, γιατί ορισμένοι φέρονται να καλούνται να … ξαναπληρώσουν παλιές κλήσεις και κάποιοι άλλοι να καλούνται να πληρώσουν, ενώ είχαν μεταβιβάσει ήδη το παλιό όχημά τους.
Πρόκειται για κλήσεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας που αφορούν την περίοδο 2008-2012, τα στοιχεία των οποίων απέστειλε στο Δήμο Βόλου το ΚΕΠΥΟ (Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών) και αφορούν ποσό 4.700.000 Ευρώ περίπου, από κλήσεις 25.000 Βολιωτών και όχι μόνο, που βεβαιώθηκαν στην πόλη.
Σύμφωνα με το Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου, ανάμεσα στις κλήσεις υπάρχουν άνθρωποι που δεν πλήρωσαν ποτέ, με αποτέλεσμα να έχει βεβαιωθεί οφειλή ακόμη και 13.000 Ε (!) σε έναν δημότη, ενώ υπάρχουν πολλές παραβάσεις με ανθρώπους να καλούνται να πληρώσουν ποσά 10.000 Ε, 5.000 Ε, 2.500 Ε, μέχρι και μικροποσά από ξεχασμένες κλήσεις που υπάρχουν στο όνομά τους.

Μπορούν να ρυθμίσουν
Το Τμήμα Προσόδων τονίζει ότι οι συμπολίτες που βρέθηκαν με παλιές βεβαιωμένες οφειλές μπορούν να κάνουν ρύθμιση μέχρις τις 30 Νοεμβρίου μέχρι και 100 δόσεις, ρύθμιση που ισχύει και για κάθε είδους οφειλές προς το Δήμο και καλεί τους πολίτες να το εκμεταλλευτούν.
Οι συμπολίτες που θέλουν να βρουν τις κλήσεις που έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους, μπορούν, εφόσον είναι της Δημοτικής Αστυνομίας, να πηγαίνουν στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ (Κωνσταντά 141, 4ος όροφος, τηλ. 24210 23023). Οι κλήσεις που είχαν βεβαιωθεί από την Τροχαία την συγκεκριμένη πενταετία, βρίσκονται στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου (Δημαρχείο).

Πολλές οι ενστάσεις
Επειδή από τα στοιχεία του ΚΕΠΥΟ οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί χρεώνονται στο πρώτο όνομα του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, πολλές είναι οι περιπτώσεις που οχήματα άλλαξαν χέρια και πολλές είναι οι περιπτώσεις που υποβάλλονται ενστάσεις.
Όπως έγινε γνωστό από τη ν υπηρεσία, οι ενστάσεις υποβάλλονται στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου με το φύλλο οχήματος από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, προκειμένου να διαγραφούν οι οφειλές από ιδιοκτήτες που έχουν πουλήσει τα οχήματά τους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.