Κλωτσούσε στο κεφάλι γάιδαρο, που έπεσε τρεις φορές, για… να συνέλθει!

Για κακοποίηση ζώου θα δικαστεί ένας 55χρονος, στο Αυτόφωρο την Παρασκευή

Τον ισχυρισμό, ότι όπως ο άνθρωπος όταν λιποθυμάει του δίνουμε χαστούκια για να συνέλθει, έτσι και τα ζώα πρέπει να τα χτυπήσεις για το σκοπό αυτό, επικαλέστηκε στο Δικαστήριο ένας 55χρονος που συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, λίγο πάνω από τον περιφερειακό στο ύψος του κόμβου Φυτόκου με την κατηγορία της κακοποίησης ζώου.
Ο κατηγορούμενος, που διαθέτει ιππικές εγκαταστάσεις και εκτρέφει γαϊδούρια, είχε δέσει με σχοινί στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, δύο γαϊδούρια και ένα πόνι και κινούνταν σε παράδρομο του περιφερειακού, στο ύψος του κόμβου Φυτόκου.
Ξαφνικά, ενώ πίσω του είχε δημιουργηθεί ουρά αυτοκινήτων και του κόρναραν, αύξησε λίγο την ταχύτητά του, με αποτέλεσμα το ένα από τα δύο γαϊδούρια που μετέφερε (το δεύτερο ζώο ήταν σε εγκυμοσύνη) να σωριαστεί στο έδαφος. Αφού το έσυρε για λίγο, όταν ο οδηγός αντιλήφθηκε τι είχε γίνει, σταμάτησε, βγήκε από το αυτοκίνητο και το κλωτσούσε στο κεφάλι…
Η ίδια σκηνή επαναλήφθηκε δύο φορές, με το ζώο να πέφτει στο έδαφος και ο ιδιοκτήτης να το κλωτσά για να συνέλθει, ενώ το άλλο ζώο που είναι σε εγκυμοσύνη, έπαθε κρίση πανικού (αφηνίασε).
Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς, που ενημερώθηκε από περίοικους για το τι είχε συμβεί, χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου ανέφερε στους δικαστές ότι όπως οι άνθρωποι, όταν λιποθυμούν τους χτυπάμε για να συνέλθουν, έτσι γίνεται και με τα ζώα!
Μάλιστα ζήτησε να πήρε αναβολή, προκειμένου να προσκομίσει βεβαίωση κτηνιάτρου, ότι ισχύουν αυτά που λέει και τελικά πήρε αναβολή για να δικαστεί την Παρασκευή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.