«Κόκκινα» δάνεια πρώτης κατοικίας Βολιωτών θα εξαγοράζει η δημοτική αρχή Βόλου

Φέρνει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και θα καταθέσει πρόταση στην ΚΕΔΕ

Μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο να μην καταλήξουν στα ξένα funds οι πρώτες κατοικίες όσων από αδυναμία και ανεργία δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή Βόλου, όπως; Ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο σε αργία δήμαρχος Αχ. Μπέος.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας θα έρθει πρόταση για σύσταση εταιρίας ειδικού σκοπού, που θα δίνει τη δυνατότητα, εφόσον νομοθετήσει η κυβέρνηση, στους ΟΤΑ να εξαγοράζουν κόκκινα δάνεια Βολιωτών για πρώτη κατοικία, που θα κατέληγαν σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

«Ευελπιστώ, το θέμα να εγκριθεί ομόφωνα, για να κατατεθεί η πρόταση που υπάρχει στην ΚΕΔΕ», δήλωσε ο σε αργία δήμαρχος, που πρόσθεσε ότι ο Δήμος Βόλου έχει την οικονομική δυνατότητα να προστατέψει την πρώτη κατοικία, για περιπτώσεις που πραγματικά βρίσκονται σε αδιέξοδο και κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους.

Ο ίδιος είπε ότι ο Δήμος Βόλου επεξεργάστηκε το θέμα με τον Δήμο Ζαχάρως, που ήδη κατέθεσε ανάλογη πρόταση. Τα δάνεια δημοτών τόνισε, που θα έχαναν το σπίτι τους για ποσά 50.000 και 100.000 Ευρώ, θα μπορούσε να τα εξαγοράσει ο Δήμος αντί 8.000 και 10.000 Ευρώ και ο δημότης να αποπληρώνει το δάνειό του στο Δήμο σε ορίζοντα 10ετίας.

«Ο Δήμος Βόλου, σε μια δύσκολη εποχή είναι δίπλα στον κόσμο. Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, προς όφελός τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αχ. Μπέος, που πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός, εννοεί ότι δεν θα χαθεί κανένα σπίτι και θα νομοθετήσει για να γλιτώσουν περιουσίες δημοτών από τους κερδοσκόπους.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.