Κων. Φαρσαλινός: «Παταγώδης η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας, έγινε ένα… Βατερλό»

Από 2 εκ. θετικά self test, μόλις 110 χιλ. ήταν τελικά θετικά!

Σκληρή κριτική εξαπέλυσε ο ιατρός και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Κωνσταντίνος Φαρσαλινός σε όλους τους υπεύθυνους διαχείρισης της πανδημίας, κάνοντας λόγο για παταγώδη αποτυχία και ένα… Βατερλό. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Καθηγητής χαρακτήρισε τα νέα μέτρα που έχουν παρθεί απαράδεκτα από πλευράς δημοκρατίας και ελευθερίας, σημείωσε πως η σωρεία αυτή των τεστ που πρέπει να κάνουν οι πολίτες είναι άχρηστα και τόνισε πως από τα 2 εκ. θετικά self test, μόλις οι 110.000 εξ αυτών, επιβεβαιώθηκαν ως οριστικά θετικά, καθώς τα υπόλοιπα ήταν ψευδώς θετικά.
“Μετά από 20 μήνες είναι τελείως ξεκάθαρο ότι όλη η διαχείριση και δεν είναι ζήτημα μόνο της Ελλάδας , χαρακτηρίζεται από μία παταγώδη αποτυχία, είναι ένα Βατερλό. Σήμερα έχουμε εκατομμύρια ανθρώπους που είναι άνοσοι , δηλαδή έχουν ανοσία είτε επειδή νόσησαν, είτε επειδή εμβολιάστηκαν και έχουμε και τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων. Τα κρούσματα όταν κάνεις 400.000 και 500.000 τεστ θα τα βρεις αυξημένα. Το ζήτημα είναι ότι πιέζεται το σύστημα υγείας και έχουμε και ανθρώπους που νοσούν βαριά και θανάτους”, σημείωσε ο κ. Φαρσαλινός, τονίζοντας πως η διαχείριση της πανδημίας στηρίζεται από την αρχή σε μια λάθος επικοινωνιακή διαχείριση.

Στην Τουρκία, ο θετικός, ενημερώνεται άμεσα απ΄τον αντίστοιχο ΕΟΔΥ, δέχεται επίσκεψη από γιατρό στο σπίτι, χορήγηση φαρμάκων και το δικαίωμα τηλε-εξέτασης ώστε να μην πιέζεται το νοσοκομείο!

«Τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία,
διχασμός αλλά και τρομοκράτηση»

Αυτή η λανθασμένη διαχείριση, όπως τόνισε, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία, διχασμό αλλά και τρομοκράτηση και για τον ιό υπό την έννοια ότι θα πεθάνουμε όλοι και για τα εμβόλια ότι εάν έχουν κάποιες επιπλοκές σημαίνει ότι όλοι θα πάθουμε αυτές τις επιπλοκές και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα λόγω αυτών.
Ιδιαίτερα επικριτικός όμως φάνηκε ο ερευνητής σε ότι αφορά στα νέα μέτρα που έχουν ληφθεί και αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες. “Τα μέτρα είναι απαράδεκτα και από πλευράς δημοκρατίας, ελευθερίας και μιας κοινωνίας δημοκρατικής του 21ου αιώνα και είναι αποτυχημένα εάν κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Τυφλά, οριζόντια, επαναλαμβανόμενα τεστ, που είναι άχρηστα, που κοστίζουν εκατομμύρια, γιατί στην Ιατρική δεν μπορείς να κάνεις τυφλό έλεγχο και το αποτέλεσμα είναι σωρεία ψευδών θετικών και σωρεία ψευδών αρνητικών. Ταυτόχρονα είναι μέτρα διχασμού, μέτρα ανήθικα χωρίς κανένα λόγο δημόσιας υγείας”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρσαλινός, επισημαίνοντας πως από την αρχή της πανδημίας ήταν γνωστό ότι οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν άλλα νοσήματα είναι αυτοί που κινδυνεύουν, όμως τα μέτρα, τα οποία χαρακτήρισε εκβιαστικά και χυδαία, αφορούν παραγωγικά κομμάτια της κοινωνίας που κινδυνεύουν ελάχιστα από τον ιό.

«Δεν έχει πολύ νόημα να εμβολιαστούν τα παιδιά,
όταν άφησες το 25% των άνω των 80 ετών ανεμβολίαστο»

” Δεν έχει πολύ νόημα να εμβολιαστούν οι νέοι και τα παιδιά όταν έχεις αφήσει το 25% των άνω των 80 ετών ανεμβολίαστο, διότι εκείνοι θα πεθάνουν. Έχουμε 130 θανάτους σε 20 μήνες σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών, όταν από τροχαία σε έναν χρόνο έχουμε πάνω από 300 θανάτους στις ίδιες ηλικίες. Μηδενικός κίνδυνος δεν υπάρχει πουθενά, προφανώς το εμβόλιο θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους δωρεάν, αλλά θα πρέπει να το κάνει, όποιος θέλει χωρίς να τιμωρείται και να εκβιάζεται”, σημείωσε ο ίδιος.
Έριξε δε τα βέλη του και στην πολιτική εξουσία αλλά και στην επιστημονική κοινότητα που συμμετέχει στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως έχουν καταστρέψει την κοινωνία ηθικά, ψυχολογικά, σωματικά και πως στην Ελλάδα έχουμε αυξημένη θνησιμότητα από άλλα νοσήματα φέτος και κανείς δεν λέει κάτι.

«Τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνία, διχασμός αλλά και τρομοκράτηση»

«Καταστρέφουν την κοινωνία και αντί να
παρέμβει ένας Εισαγγελέας κινδυνεύω εγώ!»

Το αποτέλεσμα δε των μέτρων, σύμφωνα με τον ερευνητή, είναι ότι οικονομικά ολόκληροι κλάδοι βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής, παριστάνουν τον υγειονομικό “μπάτσο” και συμμετέχουν σε κάτι που τους καταστρέφει, ενώ υποστήριξε πως είναι δεδομένο το κατά τόπους κλείσιμο της εστίασης, καθώς έτσι πιστεύουν οι αρχές ότι θα λυθεί το πρόβλημα.
“Καταστρέφουν την κοινωνία και αντί να παρέμβει ένας Εισαγγελέας κινδυνεύω εγώ που περιγράφω την πραγματικότητα να βρεθώ καλεσμένος από Εισαγγελέα”, είπε ο κ. Φαρσαλινός.
Φαρσοκωμωδία τα συνεχή τεστ
Μιλώντας για το ζήτημα των τεστ, ο κ. Φαρσαλινός χαρακτήρισε αυτό το σύστημα των συνεχώς ελέγχων για την εργασία, την επίσκεψη σε καφέ, εστιατόρια κτλ, ως τη μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία στην ιστορία της ιατρικής.
Ανέφερε πως αυτό το σύστημα των ελέγχων, με δύο τεστ την εβδομάδα θα είχε νόημα στους υγειονομικούς, που είναι ομάδα υψηλού κινδύνου. “Εδώ όποιος δουλεύει, όπου δουλεύει κάνει συνέχεια τεστ. Τα συνεχή τεστ για να φας, να πιεις καφέ κτλ είναι η μεγαλύτερη φαρσοκωμωδία στην ιστορία της ιατρικής. Το μόνο που ωφελεί είναι στην οικονομική υγεία κάποιων και να φανεί ότι πήραν κάποιο μέτρο”, είπε ο ίδιος.
Μάλιστα έκανε λόγο και για αναξιοπιστία των τεστ και έφερε ως παράδειγμα τα self test. “Πριν από ένα μήνα σε 40 εκ. τεστ είχαμε πάνω από 2 εκ. θετικά, εκ των οποίων τα πραγματικά θετικά ήταν μόνο 110.000 και τα υπόλοιπα ήταν ψευδώς θετικά”, ανέφερε.

Στήριξη της πρωτοβάθμιας – Δεν
μπορείς να εκβιάζεις για το εμβόλιο

Ο κ. Φαρσαλινός και άλλοι 23 επιστήμονες προ μηνών είχαν προτείνει ως μέτρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας την στήριξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όμως όπως είπε ο ίδιος, δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Έφερε δε το παράδειγμα της Τουρκίας και πως λειτουργεί εκεί το σύστημα. Όπως είπε ο κ. Φαρσαλινός, στην Τουρκία, που δεν είναι μία ευρωπαϊκή χώρα, όποιος βγαίνει θετικός, λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από γιατρό του εκεί ΕΟΔΥ και μετά την ίδια μέρα ή την επόμενη, δέχεται επίσκεψη από γιατρό στο σπίτι, χορήγηση φαρμάκων και το δικαίωμα τηλε-εξέτασης ώστε να μην πιέζεται το νοσοκομείο αλλά κυρίως να μπορεί έγκαιρα να διαπιστωθεί εάν υπάρχει επιδείνωση στην υγεία. “Στην Ελλάδα ο ΕΟΔΥ έχει μόνο τηλεφωνητές”, σχολίασε ο ίδιος.
Σε ότι αφορά δε τον εμβολιασμό, ο κ. Φαρσαλινός τόνισε πως το εμβόλιο είναι μια προσωπική προστασία και δεν μπορεί να εκβιάζεται κάποιος για να το κάνει. Χαρακτήρισε φαιδρό τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τόνισε πως θα πρέπει να πειστούν και όχι να εκβιαστούν να εμβολιαστούν, όσοι κινδυνεύουν σοβαρά από τον ιό.

Συνεχίζονται οι έρευνες συσχέτισης νικοτίνης
–κορωνοϊού, με τη συμμετοχή Ελλήνων επιστημόνων

Τέλος, ο κ. Φαρσαλινός μίλησε για την έρευνά του που έχει σχέση με το κατά πόσο η νικοτίνη συνδέεται με τον Covid19 επισημαίνοντας πως μια αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία επιβεβαίωσε την επιστημονική υπόθεση της ομάδας ερευνητών, μεταξύ αυτών και του ιδίου, σε πειράματα που έκανε σε κύτταρα αλλά και σε πειραματόζωα, σε πιθήκους.
“Συνεργαζόμαστε για το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε κλινικές μελέτες της υπόθεσης ότι υπάρχει μία αλληλεπίδραση μεταξύ του ιού και των νικοτινικών υποδοχέων στο σώμα και αυτό μπορεί να συμβάλει στην επιδείνωση της νόσου. Πρέπει να δούμε κλινικές μελέτες. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητες σε αυτό τον τομέα”, κατέληξε ο κ. Φαρσαλινός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.