Κων. Μαραβέγιας: “Υπάρχουν ακόμη “φάρμακα” να πέσουν στην οικονομία”

Έχουν αποφασιστεί ήδη και προχωρούν ανακουφιστικά μέτρα για το κύμα ακρίβειας

Μέτρα ανακούφισης της ελληνικής οικογένειας και των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας έχει λάβει η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Βουλευτή Ν. Μαγνησίας της ΝΔ κ. Κωνσταντίνο Μαραβέγια, ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Γ. Καρεκλίδη, τόνισε πως υπάρχουν κι άλλα “φάρμακα” για να πέσουν ακόμη στην οικονομία και να την ανακουφίσουν. Σύμφωνα με τον Βουλευτή, μέσα στον προϋπολογισμό που έρχεται προς ψήφιση σήμερα, υπάρχουν προγράμματα τα οποία επιφέρουν ανακούφιση στην οικονομία, στους εργαζομένους, τους επαγγελματίες, την αγορά.

“Υπάρχουν προγράμματα που περιλαμβάνονται στον νέο προϋπολογισμό, που έχουν ήδη εξαγγελθεί από τον Πρωθυπουργό εδώ και αρκετό καιρό, όπως το πρόγραμμα πρώτο ένσημο, που αφορά σε ανθρώπους έως 30 ετών, που δεν έχουν καμία εργασιακή εμπειρία, που θα πάρουν αρκετά χρήματα για το πρώτο εξάμηνο εργασίας τους. Έχουμε επέκταση του προγράμματος των 100.000 θέσεων εργασίας με επιπλέον 50.000 νέες θέσεις , την κατάργηση του φόρου για τις γονικές παροχές , τη μείωση του φόρου των νομικών προσώπων από 24 στο 22% , επέκταση του στεγαστικού επιδόματος για σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ. Ο κοινός παρονομαστής όλων είναι ότι παρέχουν ανακούφιση σε σχέση με το κύμα ακρίβειας μέσα από την ενεργειακή κρίση που έχει φέρει αντίστοιχη αύξηση των τιμών “, ανέλυσε ο κ. Μαραβέγιας.

Ο “γαλάζιος” Βουλευτής μιλώντας για την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις τόνισε πως θα υπάρξουν κι άλλα “φάρμακα” που θα πέσουν στην οικονομία, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά. “Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία φάση που υπάρχουν αυξήσεις στο ρεύμα και τα επαγγελματικά τιμολόγια που συμπαρασύρουν με τη σειρά τους και όλο το κόστος της καθημερινότητας και μία αύξηση του πληθωρισμού”, σημειώνει ο Βουλευτής που τονίζει ότι πρέπει να αναζητηθούν λύσεις και στο επίπεδο της ΕΕ και αυτό το έχει θέσει και ο Πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μαραβέγιας επισημαίνει ότι, από τον Μάιο κι έπειτα υπάρχει μια σωρευτική ανάπτυξη, που ξεπερνά το 11%. “Αυτό σημαίνει ότι κατά το 2022 όχι μόνο θα αποκαταστήσουμε το ΑΕΠ στο επίπεδο του 2019, που επλήγη λόγω της πανδημίας το 2020 και το 2021 αλλά θα έχουμε μία περαιτέρω αύξηση. Εκτιμάται με βάση τον προϋπολογισμό ότι θα έχουμε έναν πληθωρισμό της τάξης του 0,8%, μικρότερο της ανάπτυξης κι αυτό σημαίνει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα μείνουν σε ασφαλή επίπεδα, γιατί θα έχουμε εισφορές, την φορολόγηση σε λελογισμένα επίπεδα. Περιμένουμε το έλλειμμα να διαμορφωθεί από το 7% του ΑΕΠ για το 2021, στο 1,4% για το 2022”, κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.