Κων. Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: Εμπόδια κακής οργάνωσης στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου

«Από την ώρα που προτείνονται λύσεις σημαίνει ότι κάποιος έχει ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους»

Για εμπόδια κακής οργάνωσης έκανε λόγο ο Βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη αναφορικά με το προτεινόμενο εκ της δημοτικής αρχής Αχ. Μπέου οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου, ένα οικόπεδο που τελικά δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά είναι ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα ο Βουλευτής ανέφερε πως η μόνη ενημέρωση που είχε επί του ζητήματος του Δικαστικού Μεγάρου ήταν για την εναλλακτική λύση του οικοπέδου της οδού Ύδρας, που τελικά δεν ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης, σχολιάζοντας παράλληλα πως από τη στιγμή που προτείνονται κάποιες λύσεις σημαίνει ότι κάποιος έχει ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους.

Ερωτηθείς ο κ. Μαραβέγιας εάν πληροφορήθηκε είτε στην ευρεία σύσκεψη φορέων στο Δημαρχείο Βόλου, είτε στη συνέχεια, ότι το οικόπεδο της οδού Παρασκευοπούλου δεν ανήκει τελικά στον Δήμο Βόλου, αλλά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο Βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως «Δεν το πληροφορήθηκα, ούτε στη σύσκεψη στο Δημαρχείο, ούτε τις επόμενες ημέρες. Η μόνη τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε την επομένη της σύσκεψης στο Δημαρχείο, ήταν να πληροφορηθούμε από τον Δήμαρχο ότι το οικόπεδο της οδού Ύδρας, δεν ανήκει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, είναι δηλαδή στη διαχείριση του Υπουργείου Εσωτερικών.
Παρά το γεγονός οτι υπήρξε η συνάντηση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου κατοχυρώθηκε η πρόταση της οδού Παρασκευοπούλου, εγώ στο ενδιάμεσο είχα κάνει κάποιες επαφές στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να έχουμε και ένα ok , που ίσως μας χρειαστεί στο επόμενο διάστημα αν δεν ευοδωθεί η συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σήμερα».
Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε πως τηρεί στάση αναμονής, προκειμένου να δει τον απότοκο της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου Βόλου με τον Πρύτανη του ΠΘ κάνοντας λόγο όμως για ζητήματα κακής οργάνωσης. «Θα ήταν προτιμότερο να μην έχουν υπάρξει τέτοιου είδους εμπόδια κακής οργάνωσης, αλλά αυτή τη στιγμή παίρνουμε τα γεγονότα όπως είναι και κοιτάμε να βρεθεί μέχρι την Διυπουργική η καλύτερη δυνατή λύση, η καλύτερη δυνατή πρόταση, η πιο άμεσα εφαρμόσιμη», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το γεγονός πως και οι δύο προτάσεις, τόσο της Παρασκευοπούλου όσο και της Ύδρας δεν είναι όπως παρουσιάστηκαν και παρουσιάζουν διάφορες εμπλοκές ως προς το ιδιοκτησιακό και εν τέλει οι Βουλευτές βρίσκονται εκτεθειμένοι μετά τη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καθώς έπρεπε να θέσουν ερωτήματα περί των οικοπέδων ο κ. Μαραβέγιας σχολίασε πως «ο καθένας από μας έχει την αξιοπιστία του κι από τη στιγμή που πέφτει στο τραπέζι της συζήτησης μία ιδέα, θεωρούμε ότι αυτός που βάζει την ιδέα την έχει ελέγξει πέρα για πέρα ότι πληροί τις προϋποθέσεις. Κανείς από τους Βουλευτές ούτε τους κυβερνητικούς ούτε της αντιπολίτευσης δεν έθεσε θέμα αξιοπιστίας εάν οι λύσεις είναι εφαρμόσιμες ή όχι. Από την ώρα που προτείνονται σημαίνει ότι κάποιος έχει ελέγξει την αποτελεσματικότητά τους».