Κων/νος Μπιτσάνης: «Μας ανησυχεί η εντεινόμενη αστυνομική ασυδοσία»

Στον Βόλο κλιμάκιο του κόμματος, που συλλυπήθηκε και την οικογένεια του Β. Μάγγου
Πυρά του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του «ΜεΡΑ25» κατά Μ. Χρυσοχοΐδη

Από τον Βόλο όπου βρέθηκε μίλησε αποκλειστικά στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΜεΡΑ25, Κωνσταντίνος Μπιτσάνης, καταδικάζοντας «τη στάση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την ασυδοσία που παρατηρείται από την πλευρά αστυνομικών». Αφορμή αποτέλεσε η περίπτωση του αείμνηστου Βασίλη Μάγγου, που είχε ξυλοκοπηθεί πριν από έναν μήνα.

«Μας εκφράζει απόλυτα η τοποθέτηση του τραγικού πατέρα, που επεσήμανε ότι δεν ήταν ανάγκη να πεθάνει από οποιαδήποτε αιτία ένας άνθρωπος για ν’ αναδειχθεί η σκληρότητα της αντιμετώπισης του αστυνομικού κράτους του κου Χρυσοχοΐδη. Στη Βουλή με πολλές παρεμβάσεις προσπαθούμε ν’ αναδείξουμε έναν κίνδυνο που δεν αφορά μόνο την παρούσα κυβέρνηση, αλλά και την κοινωνία. Όταν δημιουργείς ρήγματα στην κοινωνία με τέτοια σκληρότητα, θα τα πληρώσει ο οποιοσδήποτε, και αυτή η κυβέρνηση, αλλά και η ίδια η κοινωνία» σημείωσε ο κ. Μπιτσάνης, υπογραμμίζοντας τις επικρίσεις απέναντι στον κο Χρυσοχοΐδη από το ΜεΡΑ25, αλλά και το ότι: «Είμαστε πάρα πολύ ανήσυχοι για την εντεινόμενη αστυνομική ασυδοσία, όχι όλων των αστυνομικών φυσικά. Αλλά όταν δεν λαμβάνονται μέτρα ελέγχου, τότε σίγουρα κάποια στελέχη που είναι ακραία, θα δράσουν με τον τρόπο που είδαμε. Είναι τραγικό να βλέπει η κοινωνία τέτοιους τρόπους αντίδρασης, από ένα Σώμα που εντέλλεται την προστασία της».

«Ο Βόλος έχει φωνή με το ΜεΡΑ25
έστω και χωρίς εκλεγμένο βουλευτή»

Την ίδια στιγμή το ΜεΡΑ 25 συνεχίζει τις εσωτερικές του διεργασίες, καθώς προσφάτως ψηφίστηκε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το νέο του καταστατικό, ενώ ο κ. Μπιτσάνης τόνισε την προσπάθεια για συνεχείς επαφές με τους πολίτες σε όλη την περιφέρεια, τόσο με τηλεδιασκέψεις εν μέσω καραντίνας όσο και τώρα με φυσική παρουσία.
«Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τη φωνή όλων στη Βουλή, παρά το ότι είμαστε λίγοι και είναι αδύνατον να καλύψουμε όλη την περιφέρεια, και προσπαθούμε να αναδείξουμε όλα τα θέματα, έχοντας αυτιά και μάτια παντού. Προσπαθούμε να είμαστε διακριτικοί και δεν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε τις δράσεις των πολιτών» σημείωσε για να τονίσει επίσης ότι ο Βόλος έχει φωνή έστω και χωρίς να έχει εκλεγεί βουλευτής του ΜεΡΑ25.
Όσον αφορά τη διάρθρωση του κόμματος; «Θέλουμε η κοινωνία να έχει κατευθείαν έκφραση στα κέντρα απόφασης. Έχουμε σαν κυρίαρχη την οργάνωση βάσης των μελών και το επόμενο σώμα είναι το συνέδριο, χωρίς μεσολαβητές και κομματικούς μηχανισμούς ανάμεσά τους. Από τη βάση μέχρι και την κορυφή έχουμε προβλέψει και τη συμμετοχή των κληρωτών χωρίς προϋποθέσεις» τόνισε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.