Κων. Τριανταφυλλίδης στο Ράδιο ΕΝΑ: Ανεμβολίαστοι, χαλάρωση, πλημμελείς έλεγχοι και μεταλλάξεις …

«Η παραλλαγή «Δέλτα Plus», έχει μελετηθεί σε 46 διαφορετικές χώρες και κανονικά θα έπρεπε και στην Ελλάδα, αλλά ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί τα αποτελέσματα»
Oι αιτίες αναζωπύρωσης των κρουσμάτων σύμφωνα με τον Ομότιμο Καθηγητή Γενετικής του ΑΠΘ

Οι ανεμβολίαστοι, η χαλάρωση του πληθυσμού στα μέτρα και οι μεταλλάξεις, που είναι πιο μεταδοτικές αποτελούν, όπως τόνισε, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Ομότιμος Καθηγητής Γενετικής του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, τις αιτίες για την αναζωπύρωση της πανδημίας που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες, με την εκ νέου έκρηξη των κρουσμάτων. Ο Καθηγητής τόνισε πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά, ενώ τα mRNA συστατικά, τα οποία βρίσκονται στα εμβόλια του κορωνοϊού είναι υπεύθυνα ακόμη και για τη θεραπεία κληρονομικών ασθενειών!

Τι γίνεται και βλέπουμε να έχουμε πισωγυρίσματα με το θέμα του κορωνοϊού; Παίζει ρόλο το ποσοστό των ανεμβολίαστων, η ύπαρξη της μετάλλαξης Δέλτα, άλλοι παράγοντες;

Είναι όλα μαζί και κυρίως ότι ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δεν έχει εμβολιαστεί. Θα αναφερθώ στο παράδειγμα του Βελγίου, το οποίο είχε τους διπλάσιους θανάτους από μας, σήμερα σχεδόν όλοι οι ενήλικοι, κοντά στο 90% έχουν εμβολιαστεί και έχουν προχωρήσει και σε ένα βήμα επιπλέον, όπως και η Γαλλία όπου ήδη εμβολιάζουν και τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Συνεπώς βρίσκονται σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο από μας. Για τα πισωγυρίσματα υπάρχει και τεράστια χαλάρωση. Ο κόσμος νομίζει ότι έχει λήξει το θέμα του κορωνοϊού . Ένας τρίτος λόγος είναι ότι η κυβέρνηση δεν κάνει ελέγχους, όπως πρέπει. Για παράδειγμα στις λαϊκές αγορές οι περισσότεροι δεν φοράνε, όπως πρέπει μάσκα. Τέλος, το χειρότερο είναι οι μεταλλάξεις. Είχαμε πει τον Ιανουάριο, για τη βρετανική παραλλαγή ότι είναι 50% πιο μεταδοτική σε σχέση με το αρχικό στέλεχος, το κινέζικο. Αυτή τη στιγμή το ινδικό στέλεχος που επικρατεί στην Ελλάδα είναι 50% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό στέλεχος , άρα 100% πιο μεταδοτικό από το κινέζικο κι επιπλέον έχει δύο μεταλλάξεις , οι οποίες το κάνουν να διαφεύγει από το ανοσοποιητικό μας σύστημα έστω με ένα 5% και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί ούτε με τα μονοκλωνικά αντισώματα. Όλα αυτά μαζί οδηγούν στο να έχουμε μία τεράστια έξαρση αυτή τη στιγμή και είναι γνωστό ότι αυτή η ινδική παραλλαγή, από τα στοιχεία που έχουμε από την Αγγλία, διπλασιάζεται κάθε 11 ημέρες. Αυτό το βλέπουμε και στη χώρα μας. Τα κρούσματα κάθε εβδομάδα σχεδόν διπλασιάζονται.

Γιατί πιστεύετε ότι κάποιοι αρνούνται πεισματικά να εμβολιαστούν ακόμη κι αν έχουν λάβει όλες τις διαβεβαιώσεις υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και υγειονομικοί; Ποια είναι η γνώμη σας για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός;

Σε σχέση με τη Γαλλία, που ανακοινώθηκαν κι εκεί μέτρα, τα δικά μας είναι πιο … άτολμα. Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών και σε μας ούτε το συζητάμε. Γιατί τώρα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Γιατί, αρχίζοντας από τους Καθηγητές Πανεπιστημίου μέχρι τους δημοσιογράφους, δυστυχώς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας. Στην Ταϊλάνδη για παράδειγμα όλοι συμφωνήσανε μηδενός εξαιρουμένου να μη παρουσιάζουν ούτε μία δήλωση από Καθηγητή ή από οποιονδήποτε που να λέει ότι τα εμβόλια προκαλούν μεταλλάξεις ή ότι τα εμβόλια δεν είναι αποτελεσματικά, τα οποία είναι όλα λανθασμένα. Ενώ στην Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη που παρακολουθώ, σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται αυτοί οι γιατροί ή και πανελλαδικά κανάλια παρουσιάζουν αυτές τις απόψεις κι ο απλός κόσμος μετά τι να πει, όταν ακούει έναν γιατρό να λέει ότι τα εμβόλια δημιουργούν μεταλλάξεις. Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώντας mRNA συστατικά θεράπευσαν για πρώτη φορά την προηγούμενη εβδομάδα μια κληρονομική ασθένεια, βάζοντας δύο διαφορετικά mRNA στο αίμα ασθενούς. Κάπου λοιπόν στην Ελλάδα το έχουμε παρακάνει, συμπεριλαμβανομένων όλων μας και των κομμάτων και της Εκκλησίας κ.ο.κ..

Εταιρεία στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει λανσάρει ένα τεστ για ανεμβολίαστους και ισχυρίζεται ότι μέσω ανάλυσης DNA μπορεί να γίνει εκτίμηση για το πόσο πιθανό να χρειαστεί κάποιος νοσηλεία μετά από λοίμωξη Covid-19. Υπάρχουν κάποια “ένοχα” γονίδια που ευθύνονται για σοβαρή λοίμωξη Covid-19;

Υπάρχει μια συνέντευξή μου στην ιστοσελίδα iatronet και στον δημοσιογράφο κ. Ιγνατιάδη για αυτό το θέμα και βασίζεται στα στοιχεία ενός δικτύου, με το οποίο συνεργάζονται 3500 επιστήμονες από 25 χώρες, δυστυχώς η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται. Οι επιστήμονες ήλεγξαν το DNA 50.000 ανθρώπων και το συνέκριναν με το DNA 2000 ανθρώπων που δεν είχαν εμβολιαστεί. Βρήκαν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 13 γονίδια ή μέρη του DNA που έχουν σχέση με τον κορωνοϊό. Άνθρωποι που έχουν τέσσερα από αυτά, έχουν μία προδιάθεση να μολυνθούν ευκολότερα από τον κορωνοϊό και εάν έχουν εννέα από αυτά, εάν μολυνθούν θα έχουν σοβαρή κλινική εικόνα. Κι από άλλες δημοσιεύσεις υπάρχουν στοιχεία ότι πλέον υπάρχουν άλλα οκτώ γονίδια, τα οποία εφόσον κανείς τα μελετήσει, μπορεί να ξέρει εάν εύκολα θα προσβληθεί κι αν προσβληθεί εάν θα αποκτήσει εύκολα σοβαρά συμπτώματα.
Το ευχάριστο είναι ότι αυτό το τεστ υπάρχει, μπορεί να γίνει έλεγχος, ελέγχοντας το 1,5% του DNA, αλλά αυτή είναι μία χρονοβόρα διαδικασία και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα Νοσοκομεία, τα οποία θέλουν αποτελέσματα σε μία ή δύο ημέρες. Ουσιαστικά το τεστ DNA στο 1,5% του γονιδιώματός μας μπορεί να μας αποκαλύψει αν έχουμε προδιάθεση για βαριά νόσηση και νοσηλεία σε περίπτωση λοίμωξης.
Υπάρχει μία άλλη εταιρεία η οποία ισχυρίζεται ότι θα αναπτύξει μία μπαταρία 21 γονιδίων που θα μπορεί κάποιος μέσα σε δύο ημέρες να γνωρίζει τη γενετική της σύνθεση και ο γιατρός να του κάνει πρόβλεψη εάν θα μολυνθεί εύκολα από τον κορωνοϊό ή εάν θα αρρωστήσει βαριά. Μπορεί κάποιος να μην έχει υποκείμενο νόσημα, όμως να έχει κάποια μετάλλαξη στα 21 γονίδιά του και παρόλο που φαίνεται υγιής να μολύνεται πιο εύκολα. Αυτό είναι το κλασικό παράδειγμα με τις ομάδες αίματος, που όποιοι έχουν την ομάδα αίματος Α κινδυνεύουν περίπου 45% περισσότερο να μολυνθούν από τον κορωνοϊό σε σχέση με ένα άτομο με ομάδα αίματος 0. Κατά τα άλλα οι άνθρωποι αυτοί είναι υγιείς. Το ίδιο ισχύει και με τα υπόλοιπα 20 γονίδια.

Αυτό το τεστ μπορεί να εφαρμοστεί και για άλλους ιούς, πέραν του Covid;

Αυτά τα τεστ μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλους ιούς, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πρόβλεψη κληρονομικών ασθενειών όπως είναι οι καρδιοπάθειες και το τελευταίο που κι εμένα μου έκανε εντύπωση, είναι πως οι επιστήμονες όχι μπόρεσαν να μελετήσουν τις καρδιοπάθειες όπως είναι η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, που βλέπουμε πολλούς αθλητές ενώ αγωνίζονται να πεθαίνουν αιφνίδια, έφτασαν στο σημείο να μπορούν να χρησιμοποιούν στην Καλιφόρνια αυτή τη μεθοδολογία ακόμη και στις γάτες, γιατί μία στις επτά γάτες έχει υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια. Έχει γίνει πλήρως χαρτογράφηση του DNA του ανθρώπου και μέσω της τεχνολογίας DNA, αναπτύχθηκαν καινούργιες μεθοδολογίες όπου δεν μελετάμε σε ένα τεστ 800 γράμματα, αλλά μπορούμε και μελετούμε μέχρι 20.000 γράμματα. Αυτό αυτομάτως επιτρέπει πολύ γρήγορη μελέτη οποιονδήποτε ασθενειών είτε είναι μολυσματικές, είτε κληρονομικές, είτε πολυπαραγοντικές, όπως ο καρκίνος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.