Κωνσταντίνος Μαραβέγιας: Προαπαιτούμενο η συνεργασία και ο σεβασμός μεταξύ θεσμών

Ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι η εντολή του λαού πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους

Προαπαιτούμενο για να προχωρήσουν ζητήματα που αφορούν την πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία είναι οι συνεργασίες και ο σεβασμός μεταξύ των θεσμών, άσχετα αν υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ προσώπων, ανέφερε ότι είναι ο νεοεκλεγείς βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαραβέγιας, σε δηλώσει του στο «Ράδιο Ένα».

Ο κ. Μαραβέγιας αναφέρθηκε στο θέμα των συνεργασιών στην πόλη, τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων απέναντι στην πόλη και στο Νομό. Όπως είπε ο καθένας από το θεσμικό ρόλο πρέπει να δώσει το καλύτερο και σε ότι τον αφορά υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντα παρών, καθώς δεν έχουν καμία σημασία τα πρόσωπα και οι όποιες διαφωνίες μεταξύ τους, αλλά ο σεβασμός.
«Όλοι πρέπει να καθίσουν γύρω από το τραπέζι για να βρίσκουν τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Οι αποφάσεις του Ελληνικού λαού είναι νωπές και πρέπει να γίνουν καθόλα σεβαστές απ’ όλους. Την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τη Δημοτική αρχή και την Περιφέρεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΝΔ, επισήμανε ότι η Μαγνησία είναι από τους νομούς που περιμένει όσο λίγοι το επενδυτικό σοκ που έχει εξαγγείλει προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία και είπε ότι όλοι οι βουλευτές θα εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι το μήνυμα μιας αξιόπιστης κυβέρνησης στην Ελλάδα για ειλικρινή διάλογο έχει περάσει και θα ανακτηθεί η εμπιστοσύνη που έχει εκλείψει το προηγούμενο διάστημα και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί όλο το υπουργικό συμβούλιο και οι βουλευτές, ενώ ο ίδιος είπε ότι περιμένει μήνα με το μήνα τα πράγματα να βελτιώνονται.

Εξωτερικεύοντας τα συναισθήματα από την εκλογή του ο Κώστας Μαραβέγιας δήλωσε ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν αλλάζουν και φιλοδοξεί να συνεχίσει να είναι αυτό που ήταν, να κάνει ότι καλύτερο μπορώ όπως έκανε, μέχρι σήμερα μόνο από την επιστημονική σκοπιά και τώρα πλέον με τη βουλευτική ιδιότητα.

Ο βουλευτής, που είναι ιδιώτης γιατρός, τόνισε ότι πρέπει να αναπροσαρμόσει τις συνθήκες και να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και τόνισε ότι δεν έχει διάθεση να σταματήσει να εργάζεται, καθώς ο κόσμος δεν θέλει να βλέπει επαγγελματίες πολιτικούς, κάτι που θα κάνει πράξη ο ίδιος και να δείξει ότι με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται.

Ο Κώστας Μαραβέγιας είπε ότι η πρώτη μέρα κυβερνητικής θητείας ήταν χθες που θα γινόταν το πρώτο υπουργικό συμβούλιο και θα δινόταν οι κατευθύνσεις, ήδη ο πρωθυπουργός έδωσε ένα πλαίσιο πως θα κινηθούν, που έδωσε ένα στίγμα πως πραγματεύτηκε μέχρι τώρα την πολιτική του σταδιοδρομία ο πρωθυπουργός. Όπως είπε «είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής και προσπαθεί να κάνει πράξη με το «καλημέρα» το σεμνά και ταπεινά που επαγγέλονταν», τόνισε.

Αντικειμενική δημόσια φωνή η ΕΡΤ
Αναφορικά με το θέμα της ΕΡΤ και του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός προσωπικά, ο νέος βουλευτής ανέφερε ότι το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονος «πόλεμος» ανάμεσα σε αρκετούς υπαλλήλους της ΕΡΤ προς το κόμμα της ΝΔ και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα να καταλαγιάσει ο θόρυβος και να δούμε πως οι δημόσιες δημογραφικές φωνές θα μπουν σε τροχιά αντικειμενικής ενημέρωσης. «Αυτή νομίζω ήταν η επιδίωξη του πρωθυπουργού και για το λόγο αυτό θέλησε να πάρει πάνω του όλη αυτή τη διαχείριση, ώστε να χρεωθεί κάποιος άλλος διαθέσεις εκδίκησης, προστατεύοντας τους συνεργάτες του», επισήμανε.
Ο Κώστας Μαραβέγιας τόνισε ότι όλοι πρέπει να κρίνονται από το αποτέλεσμα και κατηγόρησε την αντιπολίτευση που μπήκε σε δίκη προθέσεων, ενώ συμπλήρωσε ότι η καλύτερη εγγύηση ότι η ΕΡΤ θα αποτελεί μια αντικειμενική δημόσια φωνή, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.