Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: Πριν το Πάσχα η έλευση 14 μόνιμων γιατρών στο Αχιλλοπούλειο

Ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. μιλά και για το κόστος νοσηλείων σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών

Πριν από το Πάσχα διαβλέπει ο Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας την έλευση 14 μόνιμων ιατρών που θα προστεθούν στο υπάρχον προσωπικό του Νοσοκομείου Βόλου. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 επεσήμανε πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει η μοριοδότηση και οι επίσημες ανακοινώσεις προσλήψεων. Ακόμη σχολίασε και την αύξηση των νοσηλίων για την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, εξηγώντας πως αυτό γίνεται για να καλυφθεί και το μισθοδοτικό κόστος του προσωπικού των κλινικών, που θα εργαστεί εάν και εφόσον χρειαστεί.

Αισιόδοξα ήταν τα νέα που μετέφερε ο κ. Μαραβέγιας για την ενίσχυση των δυνάμεων του Νοσοκομείου Βόλου, σημειώνοντας πως μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες θα υπάρξει η μοριοδότηση και οι ανακοινώσεις προσλήψεων για 14 θέσεις μόνιμων ιατρών, μεταξύ αυτών παθολόγων, παιδιάτρων, αναισθησιολόγου κ.α., ενώ οι γιατροί φαίνεται πως θα πιάσουν δουλειά πριν το Πάσχα.
Απάντηση όμως έδωσε ο βουλευτής και γνωστός γιατρός για την αύξηση των νοσηλίων από το κράτος στα κρεβάτια ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών από 800 σε 1600 ευρώ σε περίπτωση επίταξης.
«Όταν κάποιος οικειοθελώς προσέρχεται στον ιδιωτικό τομέα αντιλαμβάνεται ότι θα βάλει το χέρι στην τσέπη και θα καταβάλει αμοιβές και προς το ιατρικό προσωπικό που θα τον εξυπηρετήσει. Το δημόσιο νοσοκομείο δεν έχει μισθοδοτικό κόστος για το προσωπικό του, γιατί αυτό καλύπτεται από τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, κονδύλι ξεχωριστό από τα υπόλοιπα νοσήλια. Όταν ο ασθενής, χωρίς να έχει επιλέξει να βρεθεί στη ΜΕΘ του ιδιωτικού, θα του πούμε βάλε το χέρι στην τσέπη; Προφανώς όχι. Άρα πρέπει να καλυφθεί και το μισθοδοτικό κόστος αυτού του προσωπικού. Θα πρέπει αυτή η διαφορά του κόστους να καλυφθεί από την πολιτεία.Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν χρειαστεί κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα».
Τέλος, σχολιάζοντας την προτροπή και όχι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, του Πρωθυπουργού σε βουλευτές και Υπουργούς για να δώσουν το μισό του μισθού τους στο αγώνα κατά του κορωνοϊού ο κ. Μαραβέγιας ανέφερε πως «Πρόκειται για μια συμβολική κίνηση, που δεν θα λύσει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα ,δίνει όμως το μήνυμα ότι ο πολιτικός κόσμος δεν στέκεται αμέτοχος στην κρίση, που μαστίζει τη χώρα και δεν παρακολουθεί την κατάσταση απαθής».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.