Κοντορίζος: Η πηγή «Μάνα» μπορεί να υδροδοτήσει τον Βόλο- Τι μπορεί να κάνει ο Δήμος

Έβαλαν τους σωλήνες μέσα στο ρέμα και με την πλημμύρα καταστράφηκαν

Θέση παίρνει ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς κ. Βασίλης Κοντορίζος στο θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες, μετά την καταστροφική πλημμύρα και αφορά στην υδροδότηση του Βόλου, καθώς ακόμη πολλά νοικοκυριά δεν έχουν νερό, ενώ ερωτηματικά γεννούνται για την ποιότητά του. Ο ίδιος μιλώντας στο magnesianews.gr ανέφερε πως η πηγή “Μάνα” μπορεί να υδροδοτήσει τον Βόλο, αρκεί να τοποθετηθούν σωλήνες “κουμπωτοί”, καθώς οι υπάρχοντες ήταν μέσα στο ρέμα, το οποίο και τους κατέστρεψε εξαιτίας του όγκου του νερού.

Σύμφωνα με τον κ. Κοντορίζο η πηγή “Μάνα” δεν έχει πάθει καμία ζημιά, αυτό που χάλασε είναι το αντλιοστάσιο, που το πήρε το νερό, όμως το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο δίνει νερό στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ιωάννη, οι οποίες έχουν να λειτουργήσουν εδώ και δεκαετίες.

“Ο Βόλος δεν παίρνει νερό από την “Μάνα” διότι υπάρχει ζημιά στους σωλήνες, οι οποίοι έρχονται από την πηγή μέχρι τον Βόλο.

Αυτό που μπορούν να κάνουν στη ΔΕΥΑΜΒ είναι να πάρουν σωλήνες από αυτές τις αλουμινένιες που ποτίζουν τα χωράφια στον κάμπο, οι οποίες είναι κουμπωτές και μέσα σε ώρες να αποκαταστήσουν το δίκτυο. 350 κυβικά την ώρα πηγαίνει αυτή τη στιγμή χαμένο επειδή βάλανε τους αγωγούς μέσα στο ρέμα, κι επειδή είναι μέσα στο ρέμα κάποια στιγμή αυτό θα έφερνε και νερά και πλημμύρες, όπως και έγινε και καταστραφήκανε.

Αυτοί που βάλανε τους σωλήνες μέσα στο ρέμα, έχουν και την ευθύνη”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντορίζος επισημαίνοντας ότι γνώστης της κατάστασης είναι και ο κ. Κουτσιφέλης, Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ καθώς ήταν μηχανικός της ΔΕΥΑΜΒ επί Δημαρχίας Πιτσιώρη.

Ο κ. Κοντορίζος τονίζει ότι το έργο – σωλήνες μέσα στο ρέμα- δεν έγινε σωστά και το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορεί να μείνουν εσαεί σωλήνες μέσα στο ρέμα.

“Με τον τρόπο που λέω εγώ και όχι μόνο εγώ αλλά και ο Δημήτρης ο Πιτσιώρης και τεχνικοί μπορούν σε ώρες να πάρουν το νερό”, κατέληξε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.