Κορωνοϊός: Μειώθηκαν σήμερα τα κρούσματα στα σχολεία- 17 τα θετικά σε όλο τον Νομό

Τήρηση των μέτρων και εκτός σχολείων συστήσει ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Χ. Σταχτέας

Μετά από όλη την εβδομάδα, όπου τα κρούσματα κορωνοϊού στα σχολεία ήταν πολύ αυξημένα, σήμερα ευτυχώς οι αριθμοί αυτοί “έπεσαν”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Μαγνησία, στη Δευτεροβάθμια καταγράφηκαν επτά θετικά κρούσματα σε μαθητές, ενώ δύο ήταν υπό διερεύνηση- είχαν θετικό self test και χρειάζονταν επιβεβαίωση από rapid. Στην πρωτοβάθμια καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όμως είχαν λάβει άδεια όλη την εβδομάδα και οκτώ κρούσματα σε μαθητές.

“Να τηρηθούν τα μέτρα και εκτός σχολείων”

Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας ανέφερε πως υπάρχει ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων, αν και ακόμη αυτή η αύξηση δεν δείχνει μεγάλη διασπορά. Τόνισε πως τα μέτρα θα πρέπει να τηρούνται και εκτός των σχολικών αιθουσών, ενώ απευθυνόμενος τοςυ γονείς επανάλαβε πως θα πρέπει να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση με τον παιδίατρό τους για τον εμβολιασμό. Μάλιστα σχολίασε πως  διευθυντές σχολείων του αστικού ιστού, του μετέφεραν πως ολοένα και περισσότεροι είναι οι γονείς που σπεύδουν να εμβολιαστούν, αλλά και να εμβολιάσουν και τα παιδιά τους για τον κορωνοϊό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.