Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία η τυροκομική “Ρούσσας” από τον Αλμυρό

O Ευάγγελος Καραγρηγορίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων και ο Αλέξανδρος Μποτός, CEO της εταιρείας Roussas.
Βραβεύτηκε στο πλαίσιο του 2ου κύκλου του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward

Κορυφαία εξαγωγική εταιρεία για τα έτη 2016-2018, αναδείχθηκε η τυροκομική εταιρεία “Ρούσσας” με έδρα τον Αλμυρό. Η εταιρία έλαβε μέρος στον 2ο κύκλο του προγράμματος ΟΠΑΠ Forward. Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ για την επιχειρηματικότητα «ΟΠΑΠ Forward» ξεκίνησε να υλοποιείται το 2016, σε συνεργασία με τον διεθνή μη-κερδοσκοπικό οργανισμό Endeavor, με στόχο να δώσει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε μέσα από την εξέλιξη τους να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να διευρύνουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες.

Σαράντα εταιρείες, οι οποίες παρακολούθησαν τους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, κατάφεραν να αυξήσουν, έως σήμερα, τον κύκλο εργασιών τους κατά 21%. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν 751 νέες άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που αναπτύχθηκαν στην αγορά, υποστηρίζουν 5.410 νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης.

Ρούσσας: Από το 1952 αφιερωμένη αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας

Η τυροκομική εταιρεία Ρούσσας ιδρύθηκε το 1952 από την οικογένεια Ρούσσα και από τότε αφιερώθηκε αποκλειστικά στην παραγωγή φέτας.

Για να επιτύχει ένα πραγματικά αυθεντικό προϊόν με απαράμιλλη γεύση, η οικογένεια ακολουθεί πιστά τις παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, τα μυστικά της οποίας απέκτησε από τους νομάδες προγόνους της, τους Σαρακατσάνους, που για αιώνες μετακινούνταν με τα κοπάδια τους από τα χειμαδιά στα ορεινά βοσκοτόπια των Αγράφων και της Πίνδου.

Πρόσφατα, η εταιρεία μετέφερε τις εγκαταστάσεις της σε ένα τεχνολογικά σύγχρονο εργοστάσιο στον Αλμυρό Μαγνησίας. Ύστερα από τρεις επεκτάσεις, η ετήσια δυναμικότητα παραγωγής του εργοστασίου υπερβαίνει τους 10.000 τόνους τυριού, ενώ μπορεί να επεξεργάζεται 80.000 λίτρα πρόβειου γάλακτος ανά βάρδια. Όμως, η οικογένεια βλέπει το εργοστάσιο ως ένα μέσο για τη βελτίωση των παραδοσιακών τεχνικών και την τυροκόμιση σε άψογες συνθήκες υγιεινής, καθώς δεν επιθυμεί να διακινδυνεύσει την ανώτερη ποιότητα τυριού για την οποία είναι διεθνώς γνωστή.

Τα προϊόντα της εταιρείας περιλαμβάνουν: φέτα (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), βιολογική φέτα (Π.Ο.Π.), κατσικίσιο τυρί, βιολογικό κατσικίσιο τυρί, κασέρι (Π.Ο.Π.), κεφαλογραβιέρα (Π.Ο.Π.), κεφαλοτύρι, μανούρι (Π.Ο.Π.), στραγγιστό πρόβειο γιαούρτι, γαλοτύρι (Π.Ο.Π.), ανθότυρο, μυζήθρα, φέτα για επάλειψη, φρέσκα τυριά και πολλά άλλα προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα που προέρχεται κυρίως από τις γύρω ορεινές περιοχές. Η εταιρεία υπήρξε πρωτοπόρος στην παραγωγή βιολογικής φέτας στην Ελλάδα και παραμένει ο κυριότερος παραγωγός αυτού του προϊόντος. Επιπλέον, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός συσκευασμένης φέτας η οποία ωριμάζει με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο σε ξύλινα βαρέλια (από ξύλο οξιάς).

Σήμερα, η εταιρεία εξάγει πάνω από το 90% της ετήσιας παραγωγής της σε ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπη, Αφρική, Ασία, Αυστραλία, Μέση και Άπω Ανατολή. Η φέτα της είναι ευρέως γνωστή και επανειλημμένα βραβευμένη για την εξαιρετική ποιότητά της και διατίθεται στην αγορά με την ονομασία «Ρούσσας» (Roussas) (Ευρώπη, Αυστραλία) ή με την εμπορική ονομασία «Mt. Vikos» (ΗΠΑ, Καναδάς) και «Mt. Athos» (Αυστραλία, Ασία).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.