Κώστας Ματσιόλης: Εξαντλήθηκαν οι μάσκες από τα φαρμακεία του Βόλου

Μπορεί να βρεθεί μεμονωμένα στα φαρμακεία της γειτονιάς, τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου

Ιατρικές μάσκες ούτε για δείγμα δεν υπάρχουν στα φαρμακεία του Βόλου, καθώς η ανησυχία των πολιτών, τους έκανε να τις εξαντλήσουν! Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης σχολιάζοντας πως και να βρει κάποιος τη μάσκα μετά από μία χρήση, ή μετά από μερικές ώρες δεν υφίσταται η αρχική της αξία, ως προς την προστασία μετάδοσης του ιού.

“Δεν υπάρχουν μάσκες, στο Βόλο, όπως στη Λάρισα, όπως στην Ιταλία, όπως και σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος είναι ένας. Δεν φαντάστηκε κανείς ότι θα υπήρχε τέτοια περίπτωση ζήτησης. Έχουν εξαντληθεί και μπορεί κάποιος να βρει κάτι μεμονωμένα στα φαρμακεία της γειτονιάς”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ματσιόλης.
Εκείνο που επεσήμανε ο ίδιος, είναι πως η μάσκα δεν είναι πανάκια στον ιό, ούτε τον κορωνοϊό, ούτε αυτό της γρίπης, καθώς αποτελεί έναν απλό τρόπο να μην μεταδώσουμε ή να μην νοσήσουμε από τον ιό με την αρχική “αποτρεπτική” αξία της μάσκας να μειώνεται μετά από μερικές ώρες.
“Και να βρούμε τη μάσκα, αυτή μετά από μία χρήση, μετά από μερικές ώρες δεν έχει την αρχική αξία”, σχολίασε.
Ο κ. Ματσιόλης επεσήμανε πως θα πρέπει όλοι να τηρούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας και υπογράμμισε πως “Όλοι οι υγειονομικοί λένε πως είναι ο νέος, υγιής άνθρωπος δεν έχει πρόβλημα να νοσήσει. Προσοχή χρειάζεται στον εξασθενημένο άνθρωπο, λόγω ηλικίας και λόγω πολλών και χρόνιων προβλημάτων”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.