Κώστας Βλαχούτσος στο «Ράδιο ΕΝΑ»: «Γνωστά τα φαινόμενα εκφοβισμού σε Τέχνη και εστίαση»

Νέες δράσεις σε πανελλαδικό συντονισμό το τριήμερο της Αποκριάς
«Όσο όλα είναι στον αέρα με καταπίεση και εκμετάλλευση, τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν»

Η προσπάθεια για την επιβίωση στην εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται και για τον καλλιτεχνικό κόσμο, με νέες δράσεις να ετοιμάζονται, όπως ανέφερε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή ο Κώστας Βλαχούτσος, ως έφορος των μουσικών Βόλου και εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Μουσικών, ενώ στάθηκε και στο θέμα των ημερών, σχετικά με τις καταγγελίες για εκφοβισμό και παρενοχλήσεις, ακόμη και σεξουαλικής φύσεως.
Συγκεκριμένα, τόνισε ότι απασχολεί και το θέμα που έχει προκύψει στον καλλιτεχνικό χώρο, σημειώνοντας ότι όλοι ξέρουν για τέτοια περιστατικά. «Μάλιστα, σε μία τηλεδιάσκεψη πρόσφατα είχαμε αναφορές και από γυναίκες συναδέλφους. Όσο όλα είναι στον αέρα με καταπίεση και εκμετάλλευση, τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν» ανέφερε ο κ. Βλαχούτσος, επιρρίπτοντας ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις για τη χαλαρή νομοθεσία για τους παραβάτες αλλά και υποστηρίζοντας ότι ασπίδα απέναντι σε τέτοια φαινόμενα θα αποτελούσε η αλληλεγγύη και η στήριξη μεταξύ των εργαζόμενων.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε
τι γίνεται, για μία θέση εργασίας»

Βέβαια, ο ίδιος δεν έμεινε μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο… «Ακόμη και στον χώρο της Εστίασης δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται, για μία θέση εργασίας ή έστω για ένα μεροκάματο» σημείωσε.
Από εκεί και πέρα, και σε ό,τι αφορά την κατάσταση που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον κο Βλαχούτσο οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν σε πανελλαδικό πλαίσιο το τριήμερο της Αποκριάς και υπάρχουν οι σχετικές συζητήσεις και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης στα αιτήματα υπάρχει ακόμη η επέκταση της απόδοσης του επιδόματος των 534 ευρώ, με σταθερή θέληση το άνοιγμα των χώρων πολιτισμού όπως είναι τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, τα ωδεία και οι σχολές χορού. Παράλληλα και οι καλλιτέχνες ζητούν να ανασταλούν οι διακοπές σε ρεύμα και νερό αλλά και να «παγώσουν» οι δανειακές υποχρεώσεις, όπως και το να ενισχυθούν Υγεία και Παιδεία αλλά και να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία του εμβολιασμού.
«Οι δικοί μας χώροι δεν δουλεύουν, την ώρα που στα ΜΜΜ ο ένας είναι πάνω στον άλλο. Όσο ο εμβολιασμός πηγαίνει πιο πίσω και πεθαίνει κόσμος καθυστερούμε κι εμείς να πάμε για δουλειά. Με 534 ευρώ δεν ζεις και παλεύουμε για όλους έστω να το πάρουν αυτό το επίδομα» σημείωσε ο κ. Βλαχούτσος.

«Συλλήψεις ακόμη και για
τραγούδια με πολιτικό περιεχόμενο»

Τέλος, αναφέρθηκε στο νέο νομοθετικό πλαίσιο για τα οπτικοακουστικά Μέσα, τονίζοντας ότι πρόκειται για Τρομονόμο, που προβλέπει συλλήψεις σε περίπτωση καλλιτεχνικού περιεχομένου με πολιτικά μηνύματα. «Θα βγούμε κι εμείς με τραγούδια Θεοδωράκη και Θάνου Μικρούτσικου, να δούμε τι θα γίνει τότε» κατέληξε ο κ. Βλαχούτσος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.