Κουρέτας στο Ράδιο ΕΝΑ: Σύντομα τα εμβόλια-20 χιλιάδες κρούσματα μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα

Καλεί τους πολίτες να εφαρμόζουν πλήρως τα μέτρα

Ο καθηγητής του τμήματος Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας μίλησε σήμερα το μεσημέρι στο «Ράδιο Ένα» και στον Ηλία Κουτσερή για το θέμα του κορωνοϊού, υπολογίζοντας όπως δήλωσε ότι μέχρι την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας θα έχουν καταγραφεί 20 χιλιάδες κρούσματα στην Ελλάδα. Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να εφαρμόζουν πλήρως τα μέτρα που έχουν παρθεί!

«Το μοντέλο που έχει φτιαχτεί για την Ελλάδα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας με βάση την κλίση της καμπύλης η οποία ακολουθείται για τα κρούσματα, όπως ανακοίνωσε και χθες το βράδυ ο κ. Τσιόδρας, κάθε σημερινό κρούσμα δίνει δύο σε 4,8 ημέρες. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, αν ακολουθήσουμε αυτό που είπε η Επιτροπή μιλάμε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουμε 20 χιλιάδες κρούσματα. Αν υποθέσουμε ότι θα ακολουθήσουμε πάρα πολύ καλά αυτές τις οδηγίες, που εδώ είναι ένα ερωτηματικό, γιατί όταν μία ημέρα κλείνουν τα σχολεία και μετά γεμίζουν τα καφέ λες και είναι 25η Μαρτίου, οπότε θα δούμε τι θα γίνει. Αυτό το νούμερο δεν το έχουμε αντιληφθεί ακόμη και θα πρέπει ο κόσμος να το πάρει στα σοβαρά. Δηλαδή να ακούει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, να κάθεται στο σπίτι του και να βγαίνει μόνο για τα πάρα πολύ απαραίτητα.  Διότι αν αυτό φρακάρει που θα βάζουμε τους ανθρώπους που θα χρειάζονται ΜΕΘ σε 2-3 εβδομάδες;» τόνισε ο κ. Κουρέτας.

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στη στάση της Εκκλησίας: «Νομίζω ότι σήμερα πρέπει να αλλάξει η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να κλείσουν οι εκκλησίες. Δεν μπορούν να κοινωνούν οι άνθρωποι σαν να μην ξέρουν τι συμβαίνει και σαν να βρισκόμαστε στον 13ο αιώνα, επί Βοκάκιου. Δεν επιτρέπεται αυτό το πράγμα. Αλλιώς θα φρακάρει το σύστημα και δεν θα μπορεί ν’ ανταποκριθεί. Στην Κορέα από μία γυναίκα που πήγε στην εκκλησία ξεκίνησε η έκρηξη».

«Σύντομα τα εμβόλια»

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημείωσε παράλληλα ότι αυτή τη στιγμή τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι πολύ σωστά και ότι η Επιτροπή κάνει σωστή δουλειά και εμείς ότι όλοι προσπαθούν να κάνουν αυτό που πρέπει για να μην χρειαστεί αύριο-μεθαύριο να παρθούν κι άλλα μέτρα και να μπούμε σε καραντίνα.

«Τέτοιας έκτασης ιό πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε αλλά και η πρώτη φορά που θα φτιάξουμε εμβόλια πιο γρήγορα. Μέσα σε 12 μήνες θα έχουμε αρκετά εμβόλια από πολλές εταιρείες» ανέφερε επίσης ο κ. Κουρέτας για να συμπληρώσει: «Σήμερα ξεκινούν οι πρώτες κλινικές μελέτες και νομίζω ότι θα έχουμε για τους ηλικιωμένους και αυτούς που δουλεύουν στον τομέα της Υγείας σε έναν χρόνο και ίσως και λίγο νωρίτερα και στη συνέχεια για τον υπόλοιπο πληθυσμό».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.