Κρίτων Αρσένης στο «Ράδιο-Ένα»: Απόφαση υπέρ των πολλών αναμένουμε για την καύση και τα νερά»

«Πολύ μεγάλη νίκη για τα κινήματα η απόφαση για την Χρυσή Αυγή»

Στην πόλη μας θα βρεθεί για μία ακόμη φορά σήμερα, ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης, ενώ με αφορμή την έλευσή του, μίλησε χθες στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο θέμα της απόφασης καταδίκης της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε ως «μια πολύ μεγάλη νίκη για τα κινήματα, είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για τους μάρτυρες, τους δικηγόρους, τις οικογένειες που παρά τους εκφοβισμούς, παρά την πραγματικά πολύ μεγάλη βία που δέχτηκαν από αυτούς τους ανθρώπους, στάθηκαν στη θέση τους και στάθηκαν στον αγώνα και κατάφεραν να φτάσουν ως το τέλος που είναι η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Όπως τόνισε, «είναι αυτονόητο να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Είναι μια στιγμή νίκης για τη δικαιοσύνη, που μετά από τόσες παράλογες αποφάσεις, επιτέλους στάθηκε υπέρ των πολλών, υπέρ της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας. Είναι μία φωτεινή εξαίρεση που θα ήθελα να δω να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά στις προσφυγές για το Ελληνικό, για χιλιάδες ζητήματα που έχουμε αυτή τη στιγμή ανοιχτά μπροστά μας, για τα νερά, για την ΑΓΕΤ. Θέλουμε να δούμε αυτές τις φωτεινές εξαιρέσεις να γίνεται ο κανόνας. Κι αυτό είναι το στοίχημα για την επόμενη ημέρα».

Για τα επεισόδια στην συγκέντρωση στο Εφετείο

Όπως ανέλυσε ο κ. Αρσένης, «ήμουν στη συγκέντρωση και ήταν μία γιορτή της δημοκρατίας. Είχε μόλις ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, γιορτάζαμε εκείνη τη στιγμή και σε 20 δευτερόλεπτα δεχτήκαμε έναν καταιγισμό χημικών από την αστυνομία που διέλυε μία ειρηνική πορεία 20.000 ανθρώπων που γιόρταζε εκείνη τη στιγμή.
Διέλυσαν μια γιορτή και βγήκαν και απίστευτες δηλώσεις ότι έχουν πέσει βόμβες μολότοφ, όταν έχουμε όλα τα βίντεο κι εμείς όλους τους Βουλευτές παρόντες. Τουλάχιστον όλη η αντιπολίτευση ήταν εκεί».
Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 έδωσε και την περιγραφή έναρξης των επεισοδίων, τονίζοντας ότι «πέσανε πέντε μπουκαλάκια νερό και η απάντηση ήταν μαζική διάλυση με δακρυγόνα σε επίπεδο ασφυξίας. Δεν ξέρω με ποια λογική έγινε αυτό. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλές μορφές μισαλλοδοξίας μέσα στην πολιτική, καθημερινά στην πολιτική σε κεντρικό επίπεδο. Έχουμε μορφές ρατσισμού, μορφές βίας που δυστυχώς είναι ο φασισμός που κρύβεται στην καθημερινότητα.
Κερδίσαμε τη μάχη, όμως τώρα θα αναμετρηθούμε με την καθημερινότητα, με τους εαυτούς μας και με αυτό που προσωπικά ή θεσμικά δεν έχουμε ακόμη εκκαθαρίσει. Κι αυτό είναι η μισαλλοδοξία που τη βλέπουμε στον δημόσιο λόγο και δυστυχώς σε πολύ μεγάλο ποσοστό, αλλά είναι και ο ρατσισμός που τον έχουμε δει ξανά και ξανά με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού και η βία που επίσης δεν έχει τελειώσει ακόμα».

Για τις Σταγιάτες και νερό

Μιλώντας για την έλευσή του στον Βόλο, υποστήριξε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που θα πάω στις Σταγιάτες, ούτε είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στον Βόλο. Είναι ένα μέρος που έχω περάσει πολλά χρόνια της ζωής μου και κρατώ πολλή αγάπη και πολύ καλούς φίλους.
Αυτή τη στιγμή συζητάμε στην Βουλή ένα νομοσχέδιο για την αποφυγή και κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης και είναι συγκλονιστικό να βλέπει κανείς ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι να αυξηθούν οι δημόσιες βρύσες για να μην χρειάζεται να χρησιμοποιούμε εμφιαλωμένα νερά. Και από τη στιγμή που έχουμε μεταλλικό νερό ύψιστης ποιότητας, δημόσια και δωρεάν, βλέπουμε να κλείνει η πηγή και να μπαίνει στο δίκτυο με χλωριωμένο νερό και να μειώνεται στην ουσία η ποιότητα του πόσιμου νερού.
Αυτό συζητήθηκε και στη Βουλή, να υπάρχουν βρύσες αλλά να είναι υψηλού επιπέδου το νερό. Προφανώς εάν μπορείς να έχεις ένα μεταλλικό νερό υψηλού επιπέδου δεν το συζητάς.
Έχουμε να συζητήσουμε πολλά με τους πολίτες και γι’ αυτή την επικαιροποιημένη πρόταση. Το νερό είναι πολύ μεγάλο ζήτημα σε όλη την Ελλάδα ξεκινά από τις Σταγιάτες και φτάνει σε όλη την Ελλάδα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.