Κρούσμα κορωνοϊού στη Σκόπελο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ

Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση λέει στο magnesianews ο Δήμαρχος του νησιού

Αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στη Μαγνησία, καθώς σήμερα το απόγευμα στην επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα στη χώρα, ανακοινώθηκαν δύο κι όχι ένα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Μαγνησία.
Να σημειώσουμε πως νωρίτερα σήμερα είχε επιβεβαιωθεί ένα κρούσμα σε 40χρονη, η οποία μετέβη για τεστ στο Πολυϊατρείο της Κλινικής ΑΝΑΣΣΑ, το τεστ βγήκε θετικό και τηρώντας το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, η 40χρονη μετέβη στο Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό, που είναι το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο κρούσμα δεν αφορά στον σύζυγο της 40χρονης που βγήκε θετική στον ιό, καθώς το αποτέλεσμα του δείγματός του θα βγει αύριο. Το δεύτερο κρούσμα σύμφωνα με πληροφόρηση από τον ΕΟΔΥ εντοπίστηκε σήμερα στην Σκόπελο και είναι εγχώριο.
Περισσότερες λεπτομέρειες ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές.
Το magnesianews.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Περίσση, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν έχει την οποιαδήποτε ενημέρωση για το θέμα. Μάλιστα ανέφερε πως εάν υπάρχει κρούσμα στο νησί θα πρέπει η δημοτική αρχή να το γνωρίζει, προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους και να λάβει τα μέτρα της.Δεν είναι δυνατόν να αναστατώνεται μία τοπική κοινωνία και να μην υπάρχει ενημέρωση, είπε ο Δήμαρχος, ο οποίος επικοινώνησε με όλους τους αρμόδιους και κανείς δεν του επιβεβαίωσε το περιστατικό.
Άγνοια όμως για το κρούσμα έχουν και τα Κέντρα Υγείας τόσο της Σκοπέλου, όσο και της Σκιάθου, το οποίο έχει μοριακό αναλυτή για εξέταση δειγμάτων. Στο ΚΥ Σκιάθου ανέφεραν πως ο μοριακός αναλυτής βρίσκεται στο ΚΥ για να εξετάζει δείγματα που έρχονται στο Κέντρο Υγείας, δηλαδή ασθενείς που καταφθάνουν οι ίδιοι με ύποπτα συμπτώματα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.