Κρύο, βροχή στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού (συνεχής ενημέρωση)

Αναστολή δρομολογίων για Πήλιο, του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, δεμένα πλοίο και "ιπτάμενο δελφίνι"

Κρύο, βροχή στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού από χθες στη Μαγνησία, χωρίς να προκληθούν ή να έχουν καταγραφεί προς το παρόν, ιδιαίτερα προβλήματα. Ανοικτοί οι δρόμοι για την κυκλοφορία των οχημάτων, επί τω έργω όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας και των δήμων της Μαγνησίας.

Χιονόπτωση στην Όθρυ χωρίς να δημιουργήσει προβλήματα, ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε στο magnesianews.gr ο δήμαρχος Αλμυρός Β. Χατζηκυριάκος, υπήρχε άμεση παρέμβαση των μηχανημάτων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες την ώρα ακριβώς της χιονόπτωσης.

Αέρας δυνατός σε Ζαγορά και Μούρεσι , με αρκετό κρύο , αλλά με αραιή χιονόπτωση το πρωί, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο magnesianews.gr, o δήμαρχος Παν. Κουτσάφτης, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα, μέχρι και αυτή την ώρα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο χιόνισε σε κεραμίδι, Βένετο, Πουρί, Μακρυράχη, Ζαγορά, Τσαγκαράδα, Ανήλιο, Αργαλαστή, Βυζίτσα, Δράκεια και σε άλλα σημεία του ορεινού όγκου του Πηλίου.

Αέρας δυνατός από χθες βράδυ στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει προς το παρόν, καθώς απαιτείται επιπλέον χιόνι, όπως δήλωσε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος της “Κενταύρων Όρος” που διαχειρίζεται το Χιονοδρομικό Γρηγόρης Ιγγλέσης.

Η Πορταριά Πηλίου στις περιοχές με τη μέγιστη ριπή ανέμου.
Παροδικές διακοπές ηλεκτροδότησης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στις Βόρειες Σποράδες.
Ο καιρός

Στη Μαγνησία, νεφελώδης και βροχερός ο καιρός σήμερα, με χιονόπτωση στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Δρομολόγια ΚΤΕΛ

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, τα πρωινά δρομολόγια σήμερα Δευτέρα, από/προς Πήλιο δεν θα εκτελεστούν .

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για πτώση της θερμοκρασίας, ισχυρούς ανέμους, καταιγίδες και χιονοπτώσεις, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε επιφυλακή για τα έντονα φαινόμενα.

Η εταιρεία ΚΤΕΛ Μαγνησίας μελετώντας τις προειδοποιήσεις της ΕΜΥ και για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αλλά προπάντων την ασφάλειά των επιβατών, δεν θα πραγματοποιήσει τα πρωινά δρομολόγια προς το Πήλιο. Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, η ΚΤΕΛ Υπεραστικών Γραμμών Μαγνησίας θα συνεκτιμήσει εκ νέου όλες τις παραμέτρους και θα δρομολογήσει τα λεωφορεία της για Πήλιο, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση στο site www.ktelvolou.gr και στα social media. Για περισσότερες πληροφορίες όσοι επιθυμούν μπορούν να καλούν και στα τηλέφωνα 24210-33254 και 24210-25527.

Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες
Η Αστυνομία συστήνει στους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιούν όπου απαιτείται, καθώς σχεδόν σε όλο το οδικό δίκτυο επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα και θα δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.