Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο του Βόλου λόγω των έργων- Που θα διακοπεί η κυκλοφορία

Για απουσία της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας κάνουν λόγο οι πολίτες

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί για ακόμη μία ημέρα στο κέντρο του Βόλου. Συνεργεία εκτελούν εργασίες τόσο στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ όσο και στην κατασκευή των νέων πεζοδρομίων, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα και μια ανυπόφορη σε πολλούς κατάσταση.

Βεβαίως και τα έργα πρέπει να γίνουν, όμως οι κάτοικοι του Βόλου διαμαρτύρονται έντονα για την απουσία της δημοτικής αστυνομίας και της τροχαίας, σε ώρες αιχμής, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι κατειλημμένοι από τα συνεργεία αλλά και από σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες του magnesianews.gr η λεωφορειολωρίδα είναι κατειλημμένη από σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ το ίδιο ισχύει και για την απέναντι πλευρά. Αυτό μειώνει κατά πολύ το πλάτος της οδού και προφανώς και την κίνηση των αυτοκινήτων.  Οδηγοί στρυμωγμένοι μεταξύ έργων και παρκαρισμένων αυτοκινήτων, χάνουν πολλές φορές την ψυχραιμία τους και οι εντάσεις είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Αν και υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις σε ορισμένα σημεία και ορισμένες ώρες, όπως και άνδρες και γυναίκες της δημοτικής αστυνομίας, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί, αντίθετα επιδεινώνεται. Οι πολίτες ζητούν περισσότερη αστυνόμευση, για να μπορέσει να διευθετηθεί η κυκλοφορία και να μην επικρατεί το χάος των τελευταίων ημερών.

 

Διακοπές κυκλοφορίας

Στο μεταξύ, την προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της οδού Ελ. Βενιζέλου μεταξύ των οδών Γαλλίας και 28ηςΟκτωβρίου, από την Τρίτη 30 Μαΐου έως την Τετάρτη 7 Ιουνίου από τις 8 το πρωί έως τις 16:00 αποφάσισε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, λόγω οικοδομικών εργασιών, (επέκταση δικτύου αποχέτευσης και κατασκευής νέας διακλαδώσεως στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας-αριστερή κάθοδος). Η κυκλοφορία θα γίνεται από το δεξί ρεύμα κυκλοφορίας.

Ακόμη αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας της δεξιά λωρίδας της οδού Δημητριάδος, μεταξύ των οδών Τοπάλη και Σκενδεράνη, την Τρίτη 30.05.2023 και κατά τις ώρες 06:15 ́ έως 08:15 ́, λόγω εργασιών με γερανοφόρο όχημα. Η κυκλοφορία θα γίνεται από τις λοιπές λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Δημητριάδος.

Επιπλέον, θα υπάρξει  προσωρινή διακοπή της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας της οδού Κ.Καρτάλη μεταξύ των οδών Ερμού και Σόλωνος, σήμερα Δευτέρα 29 από τις 17:00 έως τις 18:30 λόγω μετακόμισης. Η κυκλοφορία θα γίνεται από την δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της οδού Κ.Καρτάλη

Τέλος, αποφασίστηκε η προσωρινή απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Κοραή στον αριθμό. 65, από σήμερα 29.05.2023, λόγω επικινδυνότητας κτιρίου και έως την αποκατάσταση του.

Η κυκλοφορία θα γίνεται από το εναπομείναν τμήμα της οδού.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.