Λ. Αναστασίου : «Φτάνει το χειροκρότημα. Κάντε κάτι για τους υγειονομικούς…»

Ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ διεκδικούν επάνδρωση του Αχιλλοπούλειου

Μέχρι πριν ένα μήνα τους λέγαμε ήρωες. Σήμερα επέστρεψαν στη θέση που είχαν πριν την πανδημία του κορωνοϊού και όχι μόνο αυτό, αλλά σε πρόσφατη διαμαρτυρία τους στο Υπουργείου Οικονομικών δέχτηκαν και το… προαπάντημα των ΜΑΤ. Ο λόγος για τους υγειονομικούς που ζητούν την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ο κ. Λεωνίδας Αναστασίου, μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη έκανε λόγο για πολλές ελλείψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και για την απαξίωση πλέον του κλάδου των υγειονομικών από την πολιτεία, που μέχρι πρότινος τους χειροκροτούσε…
“Το αυτονόητο ζητήσαμε. Την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά. Ήρωες δεν μας έλεγαν; Γιατί μας έλεγαν έτσι; Γιατί βάζαμε το σώμα μας, την ψυχή μας στη “φωτιά”. Φεύγαμε από δω και δεν ξέραμε τι κουβαλάμε σπίτι μας στις οικογένειές μας. Ντυμένοι σαν αστροναύτες όλο το οκτάωρο προσπαθώντας να αντιμετωπίσουμε αυτή τη λαίλαπα. Κι όλοι μας χειροκροτούσαν και μας έλεγαν ήρωες. Φτάνει το χειροκρότημα και η πλάκα. Κάντε κάτι για τους υγειονομικούς. Δεν ζητάμε αυξήσεις, αλλά να μπούμε στα βαρέα και ανθυγιεινά κι όταν πάρουμε τη σύνταξή μας να βγούμε όρθιοι από αυτή τη δουλειά και όχι ξαπλωτοί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου για το κυρίαρχο αίτημα των υγειονομικών υπαλλήλων.
«Στελέχωση του ΕΣΥ»
Μάλιστα, επεσήμανε πως οι υγειονομικοί μπορούν να συνταξιοδοτηθούν με τις υπάρχουσες συνθήκες στα 67 τους χρόνια. “Μπορεί ένας 67χρονος να μείνει πέντε ώρες όρθιος στο χειρουργείο; Μπορεί ένας 67χρονος να σηκώσει 100 κιλά άνθρωπο;”, αναρωτήθηκε ο κ. Αναστασίου.
Εκτός όμως από την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, οι υγειονομικοί ζητούν και τη στελέχωση του ΕΣΥ με τον κ. Αναστασίου να κάνει λόγο για θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το Νοσοκομείο Βόλου καθώς οι ελλείψεις είναι πολλές και τα λεγόμενα μικρά τμήματα σε δεινή θέση, ενώ αν κάποιος έχει ενόχληση στο μάτι του παραπέμπεται….στη Λάρισα.
“Δεν μπορεί το σύστημα να παραμένει και να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. τα προβλήματα είναι παρά πολλά. Και δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, υπάρχουν κι άλλες ειδικότητες που είναι ελλιπείς. Στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχει μεγάλη έλλειψη και από τραυματιοφορείς. Πολλοί συμπολίτες περιμένουν στα Επείγοντα για να μεταφερθούν και 10, 15 λεπτά και μισή ώρα , γιατί δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και οδηγοί ασθενοφόρου. Θλιβερή είναι και η εικόνα σε πολλά τμήματα του Νοσοκομείου , όπως τα λεγόμενα “μικρά”, που είναι η ΩΡΛ, η οφθαλμολογική, η ουρολογική, η παιδιατρική που πραγματικά υπολειτουργούν. Αν έρθει ένας εργαζόμενος με γρέζι στο μάτι, μπορεί να παραπεμφθεί στη Λάρισα”, τόνισε ο κ. Αναστασίου, μεταφέροντας την εικόνα από το Αχιλλοπούλειο.
Τέλος, σημείωσε πως η κατάσταση αυτή των ελλείψεων δεν έχει ξεκινήσει τώρα. “Από το 2011-12 “ξήλωναν το πουλόβερ”, είπε χαρακτηριστικά και ανέφερε πως την περίοδο της κρίσης πολλοί γιατροί συνταξιοδοτήθηκαν ή ιδιώτευσαν, χωρίς όμως να αναπληρωθούν τα κενά που άφησαν, τα οποία όσο περνά ο καιρός μεγαλώνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.