Λ. Κατσαλής: Να μείνουν εκτός επιλογής υποψηφίου δημάρχου τα κόμματα

Εκτίμησε ότι η ονοματολογία θα ξεκινήσει με το νέο έτος

Να μείνουν εκτός της διαδικασίας επιλογής του υποψηφίου δημάρχου Βόλου, τα πολιτικά κόμματα, ζήτησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λευτέρης Κατσαλής, που θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να αυτοπροτείνεται κάποιος για δήμαρχος. Ο ίδιος είπε, ότι γίνονται συζητήσεις με ανθρώπους που είναι σοβαροί και δεν αυτοπροτείνονται δημόσια, ενώ εκτίμησε ότι η ονοματολογία, θα ξεκινήσει με το νέο έτος. «Επειδή έχει ανοίξει ένα μεγάλο θέμα και υπάρχει τεράστια δημαρχολαγνεία στην πόλη για το θέμα του υποψήφιου δημάρχου θεωρώ ότι δεν είναι σωστό κάποιος να αυτοπροτείνεται», δήλωσε στο «Ράδιο Ένα» ο Λευτέρης Κατσαλής.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μπει στη διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου, όπως και τα άλλα πολιτικά κόμματα, να μείνουν μακριά και να μη διαμορφώνουν τα κινήματα, ενώ τόνισε ότι αυτό δεν πρέπει να γίνει μόνο στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στο συνδικαλιστικό, φοιτητικό και τα άλλα κινήματα.
«Ο κόσμος είναι πολύ επιφυλακτικός από τα κόμματα που έχουν εμπλακεί κατά πολύ μέσα στα κινήματα και έχει κουραστεί να βλέπει σε οτιδήποτε παράγει εξουσία να το ποδηγετούν τα κόμματα, για να έχουν την εξουσία στα χέρια τους», τόνισε.
Για την Αυτοδιοίκηση είπε ότι τα πολιτικά κόμματα έχουν και μπορούν να δώσουν πολλά, καθώς η Τ.Α. εξαρτάται και από την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά επανέλαβε ότι δεν πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις αυτοδιοικητικές κινήσεις.

Από την κοινωνία ο υποψήφιος δήμαρχος

Ο Λευτέρης Κατσαλής είπε ότι ο υποψήφιος δήμαρχος πρέπει να βγει μέσα από την κοινωνία και να αναλάβει τις συνεργασίες με δημοτικούς συμβούλους και άλλες δυνάμεις της κοινωνίας.
Ο ίδιος είπε τα στοιχεία που πρέπει να συγκεντρώνει ο υποψήφιος δήμαρχος και δεν σπουδάζεται, είναι να έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει έντονο ο κ. Μπέος, δηλαδή να μπορεί να κάνει διάλογο. «Πρέπει ο υποψήφιος να είναι δημοκράτης, να πιστεύει στο διάλογο, καθώς με το διάλογο λύνονται τα πάντα και να αναζητήσει συνεργασίες, γιατί χωρίς συνεργασίες κανείς από μόνος του δεν μπορεί να λύσει τίποτα», ανέφερε.
Ο ανεξάρτητος σύμβουλος, είπε ότι το έλλειμμα δημοκρατίας και διαλόγου, αποτυπώνεται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έπεσε ξύλο, γιατί δεν δινόταν ο λόγος στους πολίτες, ενώ τόνισε ότι ο Δήμος σήμερα είναι μόνος, δεν έχει συνεργασίες με κανέναν και ο δήμαρχος βάζει πάνω απ’ όλα τον εγωισμό του.
Ο Λευτέρης Κατσαλής είπε ότι γίνονται συζητήσεις με σοβαρούς ανθρώπους, που δεν βγαίνουν ανοιχτά και δημόσια να αυτοπροταθούν, ενώ εκτίμησε ότι είναι νωρίς ακόμη και οποιαδήποτε ονοματολογία θα ξεκινήσει με το νέο έτος, ώστε να γίνει μια τρίμηνη εκστρατεία από την αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.