Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Ποιο ήταν το ερέθισμα για νέο δίσκο που θα κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο

Τι είχε πει στο «Ράδιο-Ένα» για την πολιτική, την κατάσταση, τους ανθρώπους…

Το ερέθισμα για το νέο δίσκο που θα κυκλοφορούσε τον Οκτώβριο, αποκάλυψε πρόσφατα στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ο αγαπημένος τραγουδοποιός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας , που με το θάνατό του, σκόρπισε θλίψη και οδύνη σε όλους.
Όπως ανέφερε συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή, «οι άνθρωποι που κάνουμε τραγούδια και που βρισκόμαστε σ’ αυτό το χώρο, είμαστε προνομιούχοι. Τα κακώς κείμενα, τις ανησυχίες μας, τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, έχουμε έναν τρόπο να τα εξωτερικεύουμε και να αντιδρούμε σ’ αυτά. Ο περισσότερος κόσμος δεν μπορεί να το κάνει αυτό και παθαίνει κατάθλιψη στο τέλος. Δεν μπορεί να εκφραστεί. Εμείς που έχουμε βήμα, να μην πούμε αυτά που μας απασχολούν; Όταν υπάρχει λόγος να πεις κάτι και σου δίνεται η δυνατότητα, το κάνεις. Τώρα ετοιμάζω κι έναν δίσκο, που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη που λέγεται “Ψέμα στο ψέμα”.
Στο ερώτημα πως πήρε το ερέθισμα για το δίσκο, απάντησε ότι «το ερέθισμά μου είναι κοινωνικοπολιτικό. Όλο το πράγμα βασίζεται σε ένα σαθρό οικοδόμημα τα τελευταία χρόνια και όλος ο κόσμος ζει σε ένα ψέμα. Όλοι μέσα σ’ ένα διαδίκτυο, εκατομμύρια άνθρωποι μέσα στο διαδίκτυο απόλυτα μόνοι, να βιώνουν τη μοναξιά τους. Μου δόθηκε η δυνατότητα να εκφραστώ και να αντιδράσω πάνω σ’ αυτό. Τα ερεθίσματα που δέχεσαι , είναι αυτά που σε κρατούν ζωντανό και φυσικά οι live εμφανίσεις, όπου έρχεται ο κόσμος και τραγουδά τα τραγούδια σου και βλέπεις καινούργιες φάτσες, πιτσιρικάδες καινούργιους λες και δεν πέρασε μια μέρα, ενώ τα χρόνια έχουν περάσει κι εξακολουθείς να αισθάνεσαι σαν να μην πέρασε μια μέρα, αυτό σε κρατά ζωντανό. Τώρα το πόσο θα κρατήσει αυτό; Όσο συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Όσο έχουμε κάτι να πούμε κι όσο ο κόσμος μας ανέχεται, μας αντέχει και μας αγαπάει».
Ο Λαυρέντης, δεν μασούσε τα λόγια του, όλοι γνώριζαν που ανήκει, όπως έλεγε και «τι πιστεύει», ρωτήθηκε ωστόσο έμμεσα για την πολιτική κατάσταση για τυχόν πολιτικό του σχόλιο και απάντησε, λέγοντας ότι «ο κόσμος έχει κουραστεί από τα πολιτικά σχόλια και από την πολιτική. Ας ηρεμήσουν τώρα λίγο τα πνεύματα. Υπάρχουν νωπές εντολές, υπάρχουν πολλά. Θα δούμε. Ας περιμένουμε, ας μην είμαστε βιαστικοί, λίγο έως πολύ ξέρουμε τι φουμάρει ο καθένας. Τα πράγματα είναι δύσκολα σε γενικές γραμμές. Τελειώνει το καλοκαίρι που είναι όλοι μέσα στις παραλίες και στο χαβαλέ και τον Σεπτέμβριο τα κεφάλια μέσα για να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.