Λεων. Αναστασίου: «Οριακά πλέον τα πράγματα …»

Συνταξιοδοτήσεις, διαθεσιμότητες και νοσήσεις φέρνουν στα όριά του το Νοσοκομείο Βόλου

Στα όριά του βρίσκεται το ΕΣΥ, αλλά και το Νοσοκομείο Βόλου εξαιτίας της υποστελέχωσης, που υπήρχε και πριν την υγειονομική κρίση, αλλά πλέον έχει ενταθεί με τις συνταξιοδοτήσεις, τις διαθεσιμότητες αλλά και τις νοσήσεις σε προσωπικό, όπως ανέφερε μιλώντας χθες στο Ράδιο Ένα και τον Ηλία Κουτσερή, το μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου.

«Ζούμε δραματικές στιγμές»

“Ζούμε δραματικές στιγμές. Το προσωπικό υπερβάλει εαυτό για να φέρει εις πέρας το τεράστιο έργο που έχει επωμιστεί λόγω του κορωνοϊού αλλά και των άλλων παθήσεων, τις οποίες τις έχουμε ξεχάσει. Ο κόσμος συνεχίζει να έχει προβλήματα υγείας, συνεχίζει να χρειάζεται υπηρεσίες υγείας πέραν του κορωνοϊού. Εάν βάλετε στη σειρά τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν μέσα στο 2021, τις διαθεσιμότητες εργαζομένων λόγω άρνησης να εμβολιαστούν και τώρα της νόσησης κάποιων αντιλαμβάνεται κανείς το πρόβλημα στελέχωσης. Έχουμε κόψει ρεπό, άδειες ούτε για αστείο, βάρδιες πέρα του ωραρίου. Βάζουμε πλάτη για να κρατήσουμε όρθιο το Νοσοκομείο και να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς”, περιέγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασίου, μιλώντας για την επικρατούσα κατάσταση στο Νοσοκομείο.
Ο ίδιος χαρακτήρισε οριακά τα πράγματα στο Νοσοκομείο με την έλλειψη προσωπικού και εξέφρασε την ελπίδα του να μην νοσήσουν άλλοι εργαζόμενοι, καθώς αν κάτι τέτοιο συμβεί σε μεγάλη ένταση θα είναι αδύνατη η λειτουργία του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε και στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης, υπογραμμίζοντας πως υπήρχε και πριν την υγειονομική κρίση, όμως πλέον έχει ενταθεί, με τις συνταξιοδοτήσεις, τις διαθεσιμότητες και τις νοσήσεις και την ίδια στιγμή δεν προχωρούν μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, αλλά δημιουργείται αστυνομία για τα Πανεπιστήμια. Τόνισε δε πως προσωπικό για δύο και τρεις μήνες δεν ενδιαφέρεται να έρθει στο Νοσοκομείο.

«Ένα νοσοκομείο που είναι υποστελεχωμένο»

“Μιλάμε για ένα νοσοκομείο που είναι υποστελεχωμένο και πριν την κρίση. Πότε θα γίνουν γενναίες προσλήψεις; Κάνουν προσλήψεις για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, λες και δεν υπάρχει αστυνομία. Αστυνομία για τα πανεπιστήμια χρειάζεται η χώρα; Γιατρούς και νοσηλευτές χρειάζεται η χώρα. Δεν το χωράει η λογική αυτό”, είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σημείωσε πως εάν η πολιτεία προχωρούσε έγκαιρα σε μόνιμες προσλήψεις, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που ήρθαν στον δρόμο και τόνισε πως με τα μπαλώματα με προσλήψεις εργαζομένων για δύο και τρεις μήνες δεν λύνονται τα προβλήματα.
“Που θα το βάλεις το προσωπικό, πότε θα εκπαιδευτεί και πότε θα πιάσει δουλειά; Δεν έρχονται οι νοσηλευτές για να σκουπίζουν το πάτωμα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εξειδικευτούν, να μάθουν πέντε πράγματα για να μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα. Γενναίες και μόνιμες προσλήψεις χρειαζόμαστε”, επεσήμανε το μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων υποστηρίζοντας πως είναι απαίτηση και των εργαζομένων στο ΕΣΥ, αλλά και του ελληνικού λαού η στελέχωση του ΕΣΥ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.