Λιακούλη στο Ράδιο ΕΝΑ: Εν κρυπτώ και ύπουλη τροπολογία βγάζει “λάδι” αυτοδιοικητικούς

Μεταμεσονύκτια τροπολογία της ΝΔ απαλλάσσει δεκάδες αιρετούς από πειθαρχικές διώξεις!

Ύπουλη χαρακτήρισε την “μεταμεσονύκτια” τροπολογία που κατατέθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών στη Βουλή, μετά από πρωτοβουλία του “γαλάζιου” Βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη και απαλλάσσει δεκάδες αιρετούς, Δημάρχους, Περιφερειάρχες αλλά και υπαλλήλους από πειθαρχικές διώξεις η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Ευαγγελία Λιακούλη, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη. Η Θεσσαλή Βουλευτής καταγγέλλει την κυβέρνηση που ψήφισε την τροπολογία αυτή αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που την υπερψήφισε και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να λάβει θέση.

“Ήταν μία “ντροπολογία”. Θα πρέπει να αφήσουμε τα προσχήματα και να μιλήσουμε για την ουσία”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Λιακούλη, τονίζοντας πως η εν λόγω τροπολογία ήρθε στη Βουλή τα μεσάνυχτα και μετά από πρωτοβουλία ενός και μόνο βουλευτή.
Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής εξήγησε τι σημαίνει η κατάθεση τροπολογίας από ένα Βουλευτή λέγοντας πως “Όταν φέρνεις έτσι την τροπολογία δεν έχει καμία υποχρέωση να μπει σε διαβούλευση. Άρα δεν παίρνει μυρωδιά κανένας! Δεύτερον, δεν συνοδεύεται από έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, που μιλά για το εάν είναι συνταγματικό, εάν είναι σύμφωνο με τις κείμενες διατάξεις και τρίτον δεν υπάρχει προϋπολογισμός και κοστολόγηση, δηλαδή τι ζημιά παθαίνει το κράτος. Δεν υπάρχει έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όταν λοιπόν μιλάμε εν κρυπτώ και ύπουλα, ακριβώς αυτό λέμε κι αυτό κατήγγειλα”.

Τι λέει η συγκεκριμένη τροπολογία
Αυτό που τόνισε η κ. Λιακούλη είναι πως η τροπολογία αυτή αναφέρει πως όσα εντάλματα έχουν ελεγχθεί δημοσιονομικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες δημοσιονομικού ελέγχου, ακόμη και από το Ελεγκτικό Συνέδριο και έχουν ασκηθεί πειθαρχικές και ποινικές διώξεις σε βάρος αιρετών και υπαλλήλων της αυτοδιοίκησης, παύουν αυτές οι διώξεις να ισχύουν!
“Γιατί φέρνουν τη διάταξη αυτή χωρίς βάθος χρόνου συγκεκριμένο , δηλαδή λέει για όλα όσα έγιναν μέχρι 31/7/2019 και δεύτερον σε βάθος χρόνου, όσο κρατάει η λάσπη και το τρίτο και πιο σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση στο ύψος, δηλαδή αφορά πλημμέλημα, αφορά κακούργημα, αφορά εκατομμύρια καταχραστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εκκρεμοδικία και κάποιοι ήταν να δικαστούν τον Μάιο και πήραν αναβολή για να ξαναδικαστούν σε μεγάλους δήμους της χώρας, Δήμαρχοι και περιφερειάρχες και αυτά κι αυτές τις υποθέσεις; Αυτά τα ερωτήματα κάναμε στον κ. Υπουργό”, υπογράμμισε η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Ψήφισε και ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία- Να πάρει θέση ο Πρωθυπουργός
Στο μεταξύ, αυτή η τροπολογία που φαίνεται πως …βγάζει λάδι δεκάδες αιρετούς υπερψηφίστηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Λιακούλη να σχολιάζει πως “κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει την πολιτική ξιφολόγχη του και διακαώς παλεύει για τέτοιου είδους θέματα, όπως λέει”.
Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους θεσμικούς φορείς, την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ, όλους τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχης της χώρας να μιλήσουν με καθαρή θέση, ενώ τις ευθύνες για την εν λόγω τροπολογία τις “έριξε” στην Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό, καθώς αυτός ήταν υπεύθυνος να τη δεχτεί ή να την αρνηθεί.
Για το λόγο αυτό, η κ. Λιακούλη υπογράμμισε πως απαιτείται η παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, καθώς πρόκειται για ένα θέμα εύρους και βάθους.
“Όλοι ψάχνουν μία υπόθεση, ποιος έκανε τι. Όλο αυτό δηλητηριάζει την αυτοδιοίκηση, αλλά και το κεντρικό κράτος. Πρέπει να σταματήσει με μια σαφή δήλωση προς τα που πάει αυτό, ποιους αφορά, αν ήταν αβλεψία της κυβέρνηση, αν και δεν είμαστε τόσο αφελείς”, είπε η Βουλευτής συμπληρώνοντας πως θα δεχόταν, χάρη της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της επαναφοράς στο δημοκρατικό και το συνταγματικό δρόμο να πει ο Υπουργός ότι ήταν μία ατεχνία, ή μία απροσεξία, πράγμα που μέχρι σήμερα ούτε αυτό δεν έχει πράξη.
Παράλληλα, έριξε και τα βέλη της στον ΣΥΡΙΖΑ, που αν και υπερψήφισε την τροπολογία, τώρα ζητά τροποποίησή της!
“Κανένας δεν έχει άμωμα χεράκια, κανένας από το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να πει ότι εγώ τα έκανα όλα σωστά, δεν ευθύνομαι για τίποτα. Το ερώτημα είναι εάν έχουμε τη διάθεση, την πολιτική επάρκεια το πολιτικό DNA για να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος, χωρίς να κλείνουμε το μάτι, σε ένα πλαίσιο δικαίου που να εμπιστεύεται ο πολίτης”, υπογράμμισε τέλος η κ. Λιακούλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.