Λίγες βροχές το Σάββατο, καλός ο καιρός από Κυριακή

Βελτιωμένος ο καιρός και την ερχόμενη εβδομάδα. Δεν φαίνεται χιόνι, πριν τον Ιανουάριο…

Πέρασε κι … έφυγε ευτυχώς γρήγορα η “Διδώ” από τη Μαγνησία, με τον μετεωρολόγο κ. Θεοφάνη Τακούδη, να προβλέπει στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή πως το Σάββατο θα σημειωθούν λίγες αλλά ήπιες βροχές, ενώ από την Κυριακή και μέχρι το μέσον της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι αίθριος με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 15 βαθμούς Κελσίου. Όσο για το εάν θα δούμε χιόνι στην κορυφή του Πηλίου τώρα στις γιορτές, ο κ. Τακούδης ανέφερε πως το χιονοδρομικό Κέντρο δεν φαίνεται να λειτουργεί πριν από τις 10-15 Ιανουαρίου. Ηπιότερος θα είναι ο καιρός από σήμερα στη Μαγνησία, με τον κ. Τακούδη να σημειώνει πως γενικά ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα θα κυλήσει με ήπιες θερμοκρασίες αλλά και αρκετές βροχές ανά διαστήματα.
“Σήμερα, Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος και θα ανέβει μέχρι 1-2 βαθμούς η θερμοκρασία. Το Σάββατο θα σημειωθεί ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη Θεσσαλία, θα περάσει και από τη Μαγνησία και θα δώσει κάποιες βροχές όχι όμως όπως αυτές που βιώσαμε προ ημερών στην ανατολική Μαγνησία. Θα υπάρξουν βροχές που θα διαρκέσουν μία με τρεις ώρες και μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση”, επεσήμανε ο κ. Τακούδης.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 13 έως και 14 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα και το ξεκίνημα και μέχρι το μέσο της άλλης εβδομάδας το σκηνικό του καιρού θα είναι αίθριο, θα υπάρχει ηλιοφάνεια και ο υδράργυρος θα δείξει και τους 15 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Ο κ. Τακούδης έκανε μία πρώτη εκτίμηση για τον καιρό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, λέγοντας πως έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα σημειωθούν καλές θερμοκρασίες, ίσως υψηλότερες για την εποχή. Πιθανότατα όμως να υπάρξουν και λίγα χρόνια στα βουνά, όμως ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος. “Υπάρχει το ενδεχόμενο μέχρι τον Γενάρη να υπάρξει ένα διήμερο, που θα πέσει η θερμοκρασία και θα έχουμε και λίγο χιονάκι, όμως ο καιρός θα είναι ήπιος για τα δεδομένα της εποχής”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης και σχολίασε για τους λάτρεις του σκι πως οι προγνώσεις δείχνουν πως δεν φαίνεται να λειτουργεί το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Πήλιο πριν από τις 10-15 Γενάρη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.