Λιούπης: Ας αξιοποιήσουμε τα θετικά στο αρνητικό σκηνικό

Ο βουλευτής της ΝΔ γράφτηκε στη λίστα εθελοντών του υπουργείου Υγείας

Να αξιοποιήσουμε θετικά τον χρόνο που είμαστε στο σπίτι, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, με την οικογένειά μας και πώς να γίνουμε καλύτεροι κάλεσε μέσω του Ράδιο ΕΝΑ ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θανάσης Λιούπης.
Όπως είπε συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή,
«ευκαιρία στην κρίση της πανδημία είναι να ασχοληθούμε με καινούργιες δεξιότητες όπως εξ αποστάσεως συναλλαγές, εξ αποστάσεως διδασκαλία, τηλεδιασκέψεις και το κράτος να βελτιώνεται με τις ψηφιακές λειτουργίες που αναπτύσσει ταχύτατα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελλοντικά και αυτά θα είναι ένα όφελος για την κοινωνία μας, προς την κατεύθυνση μείωσης της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Λιούπης τόνισε ότι όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μια πανδημία που αφορά έναν νέο ιό, θεραπεία δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και για τους ιούς γενικά και εκεί που πρέπει να εστιάσουμε είναι η πρόληψη.
Πρόληψη είναι το εμβόλιο, που στην περίπτωση του κορωνοϊού δεν υπάρχει και ούτε αναμένεται για μήνες ακόμη, ενώ πρόληψη είναι ο περιορισμός των ανθρώπων στο σπίτι, για να μην κολλήσουν τον ιό οι ίδιοι αφενός και αφετέρου για να μην τον μεταφέρουν σε άλλους που είναι πιο ευπαθείς.

«Δείχνει αντανακλαστικά η κοινωνία»

«Η θεραπεία για τον κορωνοϊό σήμερα είναι να μείνουμε στο σπίτι και η κυβέρνηση το έκανε γρήγορα, εφαρμόζοντας τις οδηγίες των καλών ειδικών που διαθέτει και νομίζω ότι, μέχρι στιγμής, έχει ένα καλό αποτέλεσμα και τη σύμφωνη γνώμη των περισσοτέρων», δήλωσε ο βουλευτής.
Ο κ. Λιούπης είπε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα, να μείνουμε περιορισμένοι και να δούμε την κρίση σαν μια ευκαιρία σε ορισμένα πράγματα, δηλαδή να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, την οικογένεια, ίσως το διάβασμα και πώς να γίνουμε καλύτεροι. Ο βουλευτής εκτίμησε ότι δείχνει αντανακλαστικά η κοινωνία με τον εθελοντισμό, με το να ασχοληθούμε με τους γύρω μας, ενώ ευκαιρία είναι και η προσπάθειά μας να ασχοληθούμε με καινούργιες δεξιότητες όπως εξ αποστάσεως συναλλαγές, εξ αποστάσεως διδασκαλία, τηλεδιασκέψεις και το κράτος να βελτιώνεται με τις ψηφιακές λειτουργίες που αναπτύσσει ταχύτατα. Σύμφωνα με τον ίδιο, μελλοντικά κι αυτά θα είναι ένα όφελος για την κοινωνία μας, προς την κατεύθυνση μείωσης της γραφειοκρατίας.

Θετική η οικονομική στήριξη

Αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα στήριξης, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι προβλήματα και παράπονα πάντα θα υπάρχουν. Η κυβέρνηση έχει δώσει περίπου 6,5 δις €, που καλύπτουν το 85% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και περίπου 75% των επιχειρήσεων και με την κίνηση αυτή στήριξε τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.
«Η κυβέρνηση στηρίζει απλώς, δεν μπορεί να αναπληρώσει το εισόδημα που χάνεται, ενώ έλαβε μέτρα χρηματοδότηση της υγείας και πρόνοιας και αναστολή οφειλών προς το κράτος. Σύμφωνα με τις δυνατότητές μας τα μέτρα είναι στη θετική κατεύθυνση, προς το παρόν πάντα, που βελτιώνονται συνεχώς», τόνισε ο κ. Λιούπης.
Αναφορικά με την απόδοση του μισού μισθού των βουλευτών για την υγεία, ο Θ. Λιούπης είπε ότι περισσότερο είναι ο συμβολισμός της κίνησης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν ανταποκρίθηκαν μόνο οι υπουργοί και οι βουλευτές, αλλά και οι αυτοδιοικητικοί. «Αυτό συμβολίζει τη διάθεσή μας να διεγείρουμε τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη, όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από τους ιδιώτες, σε μια περίοδο που πρέπει να είμαστε όλοι μαζί», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λιούπης που είναι χειρουργός, ζήτησε από τη Βουλή την άδεια και γράφτηκε εθελοντής στη λίστα του υπουργείου Υγείας και ευχήθηκε να μη χρειαστεί η συνδρομή του, γιατί αν χρειαστεί η πανδημία θα έχει προχωρήσει πολύ και θα είναι διαφορετικά τα πράγματα, απ ότι είναι σήμερα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.