Λογαριασμός φυσικού αερίου 743 ευρώ σε Βολιώτη με …μηδενική ένδειξη χρήσης!

Απίστευτη ταλαιπωρία και αμέτρητα “εγκεφαλικά” για φυσικό αέριο που δεν κατανάλωσε

Μια απίστευτη ιστορία, που απ΄όσο φαίνεται δεν είναι η μόνη, ζει ένας συνταξιούχος Βολιώτης, που κατοικεί στη Ν. Ιωνία. Προ ημερών ήρθε ο λογαριασμός φυσικού αερίου 743,06 ευρώ όμως λέβητας της μονοκατοικίας είναι χαλασμένος και δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα οι ενδείξεις να είναι μηδενικές!

Όπως μετέφερε μιλώντας στο magnesianews.gr ο κ. Στέργιος Ρόδιος, πριν από λίγο χρονικό διάστημα επέλεξε μία άλλη εταιρεία ως πάροχο ενέργειας. Ο λέβητας φυσικού αερίου στο σπίτι του είναι χαλασμένος και δεν τροφοδοτεί με καύσιμο τα καλοριφέρ, γι αυτό και οι ενδείξεις στο ρολόι είναι μηδενικές. Ο κ. Ρόδιος προκειμένου να ζεστάνει το νοικοκυριό του χρησιμοποιεί air condition και κάποιες σόμπες λαδιού και όχι φυσικό αέριο.

Προ ημερών πήρε στα χέρια του τον λογαριασμό φυσικού αερίου και τα “εγκεφαλικά” ήταν απανωτά. Με μηδενική ένδειξη στο ρολόι του ο ίδιος καλείται να πληρώσει 743.06 ευρώ! Επιπλέον στις υπόλοιπες χρεώσεις φάνηκε ένα ανεξόφλητο ποσό της τάξης των 19.42 ευρώ, ποσό όμως που ο ίδιος το έχει πληρώσει.

Μάλιστα, χρειάστηκε να καταβάλει και προμήθεια 1,10 ευρώ για να πάρει από την εταιρεία αντίγραφο της απόδειξης πληρωμής αυτών των χρημάτων!

Ο κ. Ρόδιος μετέβη στα γραφεία παροχής φυσικού αερίου, εξηγώντας το πρόβλημά του. Όντως όπως του μετέφεραν οι ενδείξεις του ρολογιού ήταν μηδενικές και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει γιατί καλείται να πληρώσει αυτό το υπέρογκο ποσό. Μάλιστα, ο κ. Ρόδιος ενημερώθηκε πως δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα και πως υπάρχουν κι άλλες παρόμοιες περιπτώσεις στον Βόλο.

Πήρε ξανά τον λογαριασμό ανά χείρας και απευθύνθηκε στην εταιρεία- πάροχο. Εκεί τον ενημέρωσαν πως θα πρέπει να πληρώσει τον λογαριασμό και …θα τα βρει με την εταιρεία στην εξόφληση!

Που θα βρω εγώ 700 ευρώ; Είμαι συνταξιούχος. Και το πιο παράλογο είναι ότι ο λέβητας είναι χαλασμένος και δεν χρησιμοποιώ φυσικό αέριο. Είναι γελασμένοι εάν περιμένουν να πληρώσω και να περιμένω πέντε μήνες μετά για να πάρω τα χρήματα μου. Που θα τα βρω;”, είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Ρόδιος στο magnesianews.gr.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.