Λογαριασμούς περιμένουν, αλλά… λογαριασμούς δεν παίρνουν!

Αναστατωμένοι οι δικαιούχοι Κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ στη Μαγνησία

Έντονα αναστατωμένοι είναι πολλοί δικαιούχοι Κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και στη Μαγνησία, καθώς, λογαριασμούς περιμένουν, αλλά… λογαριασμούς δεν παίρνουν! Είναι χαρακτηριστικό, ότι η αγωνία έχει φθάσει στα ύψη, από το γεγονός ότι, ενώ οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος θα έπρεπε όχι μόνο να είχαν εκδοθεί (όπως εκδόθηκαν τα κανονικά τιμολόγια), αλλά και πληρωθεί ήδη, απ΄τις προηγούμενες ημέρες, την ώρα που αρκετοί, κάνουν λόγο για καθυστερήσεις που δεν έχουν ξαναγίνει στο παρελθόν.
Σύμφωνα με καταναλωτές που επικοινώνησαν με την ΜΑΓΝΗΣΙΑ και το www.magnesianews.gr, όσες προσπάθειες έκαναν να βγάλουν άκρη, (κυρίως υπό τον φόβο να εκδόθηκε ο λογαριασμός τους, να μην έχει πληρωθεί και να γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης), δεν τα κατάφεραν. Επισκεπτόμενοι οι ίδιοι το τοπικό κατάστημα, αλλά και τηλεφωνώντας κάποιοι άλλοι, δεν έλαβαν συγκεκριμένες απαντήσεις επί του θέματος, ενώ και η ΜΑΓΝΗΣΙΑ που επικοινώνησε με αρμόδιους υπαλλήλους, την παρέπεμψαν για επιπλέον πληροφορίες στο … «11770». Στο Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, ωστόσο, οι υπάλληλοι δεν έδωσαν πληροφορίες, καθώς όπως τονίστηκε, η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και θα πρέπει ο ίδιος ο κάτοχος της παροχής, να επικοινωνεί και να λαμβάνει πληροφορίες…
Δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναφέρουν ότι η καθυστέρηση σημειώνεται καθώς έχουν αλλάξει οι όροι για το ΚΟΤ Α και Β (Κοινωνικό Τιμολόγιο) και μετά τις αιτήσεις που έκαναν οι δικαιούχοι, αναμένεται ο σχετικός υπολογισμός. Το αρνητικό ωστόσο είναι, ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ολοκληρωθούν οι όποιοι έλεγχοι, ενώ ο φόβος των καταναλωτών, είναι πέρα από την όποια αδυναμία πληρωμής στην περίπτωση που έρθουν «μαζεμένοι» λογαριασμοί, εάν λόγω της μεγαλύτερης καταναλωτικής χρέωσης, «πεταχτούν» εκτός του τιμολογίου!
Συμπολίτης που απέστειλε ηλεκτρονικό μήνυμα στο «Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών», έλαβε την εξής απάντηση: «Σε απάντηση της ηλεκτρονικής επιστολής σας, σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ένταξής σας στους δικαιούχους του νέου Κοινωνικού Οικιακού τιμολογίου, δεν εκδίδονται προσωρινά λογαριασμοί για την παροχή σας, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του νέου τιμολογίου στο μηχανογραφικό σύστημα τιμολόγησης της ΔΕΗ.»
Η.Κ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.