Μ. Χρυσοβελώνη: «Μαθήματα» παλαιοκομματισμού, τύπου «Μαυρογιαλούρου» παρέδωσε η κ. Ζ. Μακρή

Η Υφ. Εσωτερικών την κατηγορεί για παραλήρημα συκοφαντίας και λαϊκισμού

Σκληρή απάντηση σε όλα τα σημεία, τα οποία φέρεται να έθιξε η πρώην βουλευτής Μαγνησίας Ζέττα Μακρή σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, κατά την οποία άσκησε κριτική στους τοπικούς βουλευτές και τις υφυπουργούς Κατερίνα Παπανάτσιου και Μαρίνα Χρυσοβελώνη υποστηρίζοντας πως χαρακτηρίζονται από αφωνία και ανυπαρξία διεκδίκησης, έδωσε με ανακοίνωσή της, η Υφ. Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Στην απάντησή της, γίνεται λόγος για «μαθήματα» παλαιοκομματισμού, τύπου «Μαυρογιαλούρου» που παρέδωσε η κ. Ζ. Μακρή», ενώ η Υφ. Εσωτερικών την κατηγορεί για παραλήρημα συκοφαντίας και λαϊκισμού.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «σχετικά με δηλώσεις της κ. Ζ. Μακρή τις οποίες έκανε στις 06|02|19, από το πολιτικό γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη δημοσιοποιείται η ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Μαθήματα» παλαιοκομματισμού, τύπου «Μαυρογιαλούρου» παρέδωσε η κ. Ζ. Μακρή στο προχθεσινό της παραλήρημα συκοφαντίας και λαϊκισμού. Οι αντιφάσεις του ίδιου της του λόγου, μέσα σε μόλις 4 λεπτά, την κατέστησαν αναξιόπιστη και πεπερασμένη.

Τι «μάθαμε» για πρώτη φορά:

1. Ότι το τριψήφιο νούμερο για την επικοινωνία μεταξύ υπουργών/υφυπουργών για ανάγκες ή σε έκτακτες καταστάσεις, η κ. Ζ. Μακρή θα το χρησιμοποιούσε για να …μιλά (σ.σ: όπως λέμε: λόγια του αέρα) για τα προβλήματα της εκλογικής της περιφέρειας σε άλλους υπουργούς/υφυπουργούς, ακόμη και στον Πρωθυπουργό!!!

ΔΗΛΑΔΗ, δεν θα επισκεπτόταν μαζί με τους δημάρχους ή τους εκπροσώπους τοπικών φορέων, με ώριμους φακέλους, με έγγραφα, επιχειρήματα και προτάσεις, τους αρμόδιους υπουργούς/υφυπουργούς και τα αρμόδια στελέχη των υπηρεσιών τους, όπως κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανελλιπώς η κ. Μ. Χρυσοβελώνη,
αλλά η κ. Ζ. Μακρή θα τους… «μιλούσε» και θα τους «πίεζε» … «με ευκολία» από το τριψήφιο τηλέφωνο!
Άραγε, πόσες φορές να το είχε κάνει αυτό, όταν ήταν υφυπουργός η κ. Ζ. Μακρή και ακόμη πιο περίεργοι είμαστε να μάθουμε ποια/-ος υπουργός ή υφυπουργός που σεβόταν τον εαυτό της/του, θα είχε δεχτεί να την παρακολουθήσει.

2. Δύο Υφυπουργοί της Κυβέρνησης και όλοι οι τοπικοί βουλευτές (σ.σ: και εννοεί όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας, αφού στο συγκεκριμένο σημείο του λόγου της, όλους τους σημερινούς βουλευτές, τους αντιπαραθέτει με τον εαυτό της και τους «παλιούς, είτε της Κυβέρνησης, είτε της Αντιπολίτευσης», όπως λέει χαρακτηριστικά) κατά την κ. Ζ. Μακρή παρουσιάζουν «απραξία για τα τοπικά θέματα» και κυρίως, τόσο στους συμπολιτευόμενους, όσο και στους αντιπολιτευόμενους καταλογίζει «πλήρη αφωνία»!!!

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε τι έχει να πει ο κ. Χρ. Μπουκώρος γι’ αυτήν την «αβρότητα» της συναδέλφου του από το ίδιο κόμμα.

Ωστόσο, εμείς θα απαντήσουμε για λογαριασμό της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, χρησιμοποιώντας τα ίδια τα λόγια της κ. Ζ. Μακρή:
ΕΡΩΤΗΣΗ: Πώς μας λέει η κ. Ζ. Μακρή ότι ασκούσε παλιά, είτε τα βουλευτικά, είτε τα υφυπουργικά της καθήκοντα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: α) Έπαιρνε στο τριψήφιο τηλέφωνο τους άλλους υπουργούς και υφυπουργούς και τους…μιλούσε, β) «Φώναζε», γ) «Έκανε φασαρία», δ) Έπαιρνε η ίδια τα μέσα ενημέρωσης τηλέφωνο, προφανώς, για να αυτοπροβληθεί, όποτε η ίδια ήθελε και όχι όποτε ο δημοσιογράφος το έκρινε αναγκαίο (σ.σ.: τις περισσότερες φορές).

Λυπούμαστε, ομολογούμε ότι είναι αλήθεια… Η κ. Μ. Χρυσοβελώνη κατά την θητεία της σε καθήκοντα υφυπουργού την τελευταία τετραετία, ούτε φωνάζει, ούτε κάνει φασαρία, ούτε παίρνει η ίδια τα ΜΜΕ τηλέφωνο για να την προβάλουν.
Με νηφαλιότητα κάνει συναντήσεις με δημάρχους και μάλιστα, και με αυτούς που έχουν εκλεγεί με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, για τοπικά έργα, για χρηματοδοτήσεις και άλλα ζητήματα (σ.σ.: που έχουν δημοσιευθεί, αντίστοιχα τα χρήματα έχουν πιστωθεί κλπ).
Συμμετέχει ενεργά στις συζητήσεις στην Βουλή για όλα τα κρίσιμα θέματα της χώρας.
Προωθεί και υποστηρίζει το υπό κατάθεση νομοσχέδιο Ισότητας των Φύλων για την υποστήριξη της θέσης των γυναικών στην Ελλάδα και ενάντια στην έμφυλη βία (σ.σ.: εκείνο που δεν προχώρησε ποτέ η κ. Ζ. Μακρή ως Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων με Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου)

– και το κυριότερο: στον χρόνο που δεν ασκεί τα καθήκοντα της στο Υπουργείο Εσωτερικών, βρίσκεται κάθε εβδομάδα στην Μαγνησία, στο σπίτι που μένει μόνιμα με την οικογένεια της στον Βόλο, επισκέπτεται και συνομιλεί με τους συμπολίτες της σε όσες περισσότερες δημόσιες εκδηλώσεις μπορεί (σ.σ.: και κατορθώνει να βρίσκεται σχεδόν σε όλες), ενώ ασκεί πλήρως τα καθήκοντα της ως περιφερειακή σύμβουλος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Επίσης, στα διαστήματα που δεν ήταν Υφυπουργός, έκανε όλα τα υπόλοιπα και επιπλέον, ασκούσε το επάγγελμα της μάχιμης δικηγόρου στο γραφείο της και στα δικαστήρια.

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη δεν είναι προεκλογικός επισκέπτης στην Μαγνησία.
Είναι μόνιμο μέλος της κοινωνίας της και έτσι ΜΟΝΟ εννοεί να ζει και να πολιτεύεται, με ευγένεια και ουσία. Όσα έχει επιτύχει, τα γνωρίζουν οι συμπολίτες της. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα πεπραγμένα της, ωστόσο είναι στη διάθεση της κ. Ζ. Μακρή.
Κατανοούμε την εκλογική αγωνία της. Αλλά είναι αγένεια να προσπαθεί να προκαλέσει την προσοχή των ψηφοφόρων, με το να συκοφαντεί συναδέλφους της.
Για όποια ουσιαστική πολιτική πρόταση έχει να συζητήσουμε ή και να αντιπαρατεθούμε, με ευγένεια και αξιοπρέπεια, θα βρισκόμαστε στην διάθεσή της».