Μ. Χρυσοβελώνη: Ο Αχ. Μπέος ζητούσε τροπολογία ώστε να πάψει να είναι σε αργία

Στην αντεπίθεση των κατηγοριών που δέχεται, πέρασε η πρώην Υφ. Μεταφορών

Απάντηση σε μία προς μία τις κατηγορίες και τα βέλη που δέχονταν κατά καιρούς από τον Αχιλλέα Μπέο, έδωσε σήμερα μέσω από συνέντευξή της στον Astra, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη.
Η ίδια αποκάλυψε, ότι όταν εκείνη ήταν υφυπουργός, ο σε αργία δήμαρχος, της τηλεφωνούσε συνεχώς, προκειμένου να του κλείσει ραντεβού με τον Π. Καμμένο- κάτι που δεν συνέβη ποτέ- ώστε ο υπουργός Άμυνας να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία ώστε να πάψει να είναι σε αργία!
Επίσης σύμφωνα με την ίδια, της ζητούσε να περάσει τροπολογία ώστε η ευθύνη του δήμου Βόλου για τη συντήρηση της σήραγγας της Γορίτσας να μετατεθεί στην Περιφέρεια, κάτι που ωστόσο, ήταν παράνομο.
Η κα Χρυσοβελώνη δήλωσε σήμερα πως την επόμενη φορά που θα αναφερθεί ο Μπέος στο όνομά της θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη. «Εάν επαναληφθούν τέτοιου τύπου επιθέσεις (την είχε αποκαλέσει θλιβερή φιγούρα) , “το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη” τόνισε . ”
Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι υποστηρίζει τις ομάδες της πόλης της και δεν θα ρωτήσει κανέναν γι΄αυτό, ενώ αναρωτήθηκε τι είδους επαγγελματική ιδιότητα έχει ο Μπέος, ποια είναι η δουλειά που κάνει και πως βιοπορίζεται.

Οι δηλώσεις
Δ. Μαρ. Ο κ. Μπέος τοποθετήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή μας, σας χαρακτήρισε τραγική φιγούρα, επειδή συμμετείχατε στο συλλαλητήριο κατά της Δημοτικής Αρχής και εναντίον της νέας ομάδας.
Μ. Χρυς. Ο κ. Μπέος δεν είναι αντίπαλός μου και δεν θα είναι, αλλά θα έχει δύο πολύ σοβαρούς αντιπάλους. Πρώτον τον εαυτό του και δεύτερο ορισμένους πολίτες αυτής της πόλης. Όπως εκείνος κάνει τις επιλογές του να στηρίξει συγκεκριμένα άτομα, συγκεκριμένα κόμματα και συγκεκριμένη ομάδα, έτσι έχουμε το δικαίωμα και όλοι εμείς που υποστηρίζουμε κάτι το διαφορετικό, να το στηρίξουμε.
Η Νίκη και ο Ολυμπιακός είναι δύο ομάδες ιστορικές για την πόλη μας, είναι συνδεδεμένες με την ιστορία αυτού του τόπου. Εγώ μεγάλωσα ακούγοντας για τον Ολυμπιακό και για τη Νίκη, Ο Ολυμπιακός με λάθος κινήσεις του κ. Μπέου είχε την εξέλιξη που είχε. Από κει και πέρα αποφασίζει να στηρίξει μια ομάδα που δεν ξέρουμε από πού προέρχεται και προφανώς αναζητά ένα διαφορετικό ακροατήριο για τις προσεχείς εκλογές. Δικαίωμά του απόλυτο, δημοκρατία έχουμε. Αλλά από κει και πέρα, το να επιτίθεται σε κάθε πολίτη αυτής της πόλης, ο οποίος κάνει μια διαφορετική επιλογή, στο κομμάτι του ποδοσφαίρου, τι υποστηρίζει και σε ποιο κόμμα ανήκει, αυτό για μένα είναι καταρχήν βαθύτατα αντιδημοκρατικό.
Επειδή με κατέταξε ανάμεσα σ’ εκείνους που του τηλεφωνούσαν 30 φορές την ημέρα μέχρι να τεθεί σε αργία, θα ήθελα να ενεργοποιήσω την αδρανή μνήμη του και να του πω ότι εγώ δεν του τηλεφώνησα ποτέ για να του ζητήσω κατ’ αρχήν στήριξη, ούτε στις Περιφερειακές ούτε στις Εθνικές εκλογές, διότι ήξερα πολύ καλά ότι ο κ. Μπέος υποστηρίζει διαφορετικό τότε υποψήφιο περιφερειάρχη (τον κ. Αγοραστό), ενώ υποστήριξε διαφορετικό κόμμα (τη ΝΔ).
Πολύ καλά έκανε και υποστήριζε αυτούς που υποστήριξε, έχει δικαίωμα είμαστε Δημοκρατία.
Από κει και πέρα, αυτός που έκανε πολλά τηλέφωνα σε μένα ήταν εκείνος, καταρχήν ζητώντας να περάσει μια νομοθετική ρύθμιση για τη δικαστική περιπέτεια που είχε, να εισηγηθώ στον κ. Καμμένο επ’ αυτού, για τη ρύθμιση επί της αργίας.
Το μόνο που μετέφερα στον κ. Καμμένο ήταν ότι έχω αυτό το αίτημα από την πλευρά του κ. Μπέου, ο οποίος και απέκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος αυτού.
Ο κ. Καμμένος όταν είχε επισκεφθεί προεκλογικά το Βόλο και ενώ ο κ. Μπέος του είχε δώσει ραντεβού στο Δημαρχείο, δεν πήγε ο κ. Μπέος.
Όταν έγινα υφυπουργός, από τις πρώτες επισκέψεις και με πολύ μεγάλη μου χαρά, δέχτηκα στο υπουργείο και τον κ. Θεοδώρου και τον συνεργάτη του για τους κυκλικούς κόμβους και βεβαίως ήταν κάτι που έκανα, όχι για τον κ. Μπέο, αλλά για την πόλη.
Στη συνέχεια χολώθηκε, διότι όταν ήρθε ο Γ.Γ. να παρουσιάσει τα έργα που εντάσσονταν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, η παρουσίαση έγινε σε ουδέτερο έδαφος στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών και όχι στο Δημαρχείο. Ο Γ.Γ. Υποδομών ήταν επισκέπτης και δεν ήθελα να τον βάλω σε μια αντιπαράθεση Περιφέρειας και Δήμου και επέλεξα, με τη δική του σύμφωνη γνώμη να γίνει η ανακοίνωση στην αίθουσα της Ένωσης όπου εκλήθησαν ο κ. Μπέος και ο κ. Θεοδώρου και η πλευρά της Περιφέρειας που ήταν παρούσα η κ. Κολυνδρίνη.

Επειδή σε ανακοίνωση του Δήμου τονιζόταν ότι δεν απέτρεψε το ξήλωμά μου από τη θέση της υφυπουργού και επειδή τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους, θέλω να πω ότι η αντικατάστασή μου από το υπουργείο δεν έγινε γιατί ήμουν ανεπαρκής, αλλά έγινε με απόφαση του Πάνου Καμμένου για να τηρήσει κομματικές εσωτερικές ισορροπίες, αλλά και γιατί ήξερε πάρα πολύ καλά ότι δεν θα έβγαινα στη συνέχεια να δημιουργήσω θέματα, που θα δημιουργούσαν προβλήματα στην κυβερνητική συνοχή και συνεργασία, αλλά και επειδή ο κ. Καμμένος ήξερε πολύ καλά ότι την επόμενη μέρα είχα ένα γραφείο και θα γύριζα να εργαστώ, όπως και έγινε.
Εδώ έχω και μια απορία. Μήπως ο κ. Μπέος πρέπει να πει στους πολίτες αυτής της πόλης τι δουλειά κάνει;
Επίσης, μου έκανε πάρα πολλά τηλέφωνα γιατί ήθελε να κάνω παρέμβαση ως υφυπουργός για να αναλάβει τη συντήρηση της σήραγγας, που υποχρεούται να αναλάβει ο Δήμος Βόλου, στην Περιφέρεια. Του είπα ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να συμβεί.
Από κει και πέρα δεν καταλαβαίνω αυτή την ανούσια αντιπαράθεση. Θα πρέπει να πάψει να φέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί, θα πρέπει να καταλάβει ότι όπως αυτός έχει δικαιώματα, έτσι κι εμείς οι υπόλοιποι έχουμε δικαιώματα και θα πρέπει να καταλάβει ότι στους ανθρώπους οι οποίοι δεν τον ενοχλούν, δεν του απευθύνουν το λόγο, δεν τον ελέγχουν και δεν ασχολούνται μαζί του, να μην ασχολείται κι αυτός μαζί μας και μαζί μου.
Δ. Μαρ. Μήπως όλα αυτά εκπορεύονται από τη φημολογία που έχει αναπτυχθεί εδώ και καιρό ότι ενδιαφέρεστε για τον δημαρχιακό θώκο;
Μ. Χρυσ. Αυτή τη φημολογία την άκουσα κι εγώ από τα μέσα και τις εφημερίδες και είναι κάτι που δεν έχει περάσει από το μυαλό μου και δεν έχω κάνει κάποια τέτοια σκέψη. Μέχρι πριν από λίγο ήμουνα στην κεντρική πολιτική σκηνή, συνεχίζω να ενδιαφέρομαι γι’ αυτό, δεν ξέρω τι θα γίνει στις προσεχείς εθνικές εκλογές και πως θα διαμορφωθούν οι συσχετισμοί και τα πράγματα.
Εγώ με τον κ. Μπέο δεν ασχολούμαι καθόλου, γιατί πρέπει να ασχολείται εκείνος; Ατή τη φορά είπα να δώσω τόπο στην οργή, αλλά την επόμενη φορά, όταν βγαίνει και λέει ότι είμαι τραγική φιγούρα και αφήνει υπονοούμενα, το λόγο μετά θα έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, με αγωγή ή μήνυση, οτιδήποτε στοιχειοθετείται. Και αυτό ισχύει για οποιονδήποτε κάνει τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς και συνειρμούς. Δεν πειράζω και δεν ασχολούμαι με κανέναν, να μην ασχολούνται μαζί μου.
Κριτική για το έργο μου και ότι έχω κάνει δέχομαι, αλλά καλοπροαίρετη και όχι κακόπιστη, συκοφαντική και κακόβουλη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.