Μ.Μαλλιώρη: Η κα Μακρή αντί να σιωπά προδικάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης

«Παρέλειψε να αναφέρει τις δύο αμετάκλητες αποφάσεις σε βάρος της για συκοφαντική δυσφήμηση»

Αιχμές κατά της πρώην υφυπουργού Υγείας Ζέττας Μακρή με αφορμή δηλώσεις της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, αφήνει με προσωπική της δήλωση η πρώην πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και Καθηγήτρια Ψυχιατρικής κα Μένη Μαλλιώρη. Η κα Μαλλιώρη διαψεύδει κατηγορηματικά ότι διώκεται ποινικά για υποθέσεις του οργανισμού του οποίου προΐστατο, διευκρινίζοντας ότι υπάρχουν υποθέσεις που ακόμη διερευνώνται από την δικαιοσύνη και βρίσκονται σε στάδιο προανάκρισης. Προσθέτει μάλιστα ότι δύο από τα ζητήματα που είχε η ίδια η κα Μακρή καταγγείλει καταθέτοντας μηνυτήριες αναφορές, έχουν τεθεί στο αρχείο από τις εισαγγελικές αρχές. Με τη δήλωσή της η κα Μαλλιώρη, εγκαλεί την κα Μακρή δηλώνοντας πως αντί να σιωπά για την ήδη αμετάκλητη κρίση του δικαστηρίου που αποφάνθηκε ότι την συκοφάντησε, εξορμά με νέες δηλώσεις και προδικάζει την απόφαση των ανακριτικών αρχών, προσθέτοντας με νόημα ότι «τώρα όμως δεν υπάρχουν πια ανυποψίαστοι».

Η δήλωση της κας Μένη Μαλλιώρη

Όπως μόλις ενημερώθηκα, η πολιτευτής της ΝΔ στη Μαγνησία κ. Ζέττα Μακρή, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εκπομπή της TRT «Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα», την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, μεταξύ άλλων είπε αυτολεξεί:
«…επί των δικών μου ημερών όταν ήμουν Υφυπουργός, επί Υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, έγιναν δυο κακουργηματικού χαρακτήρα μηνυτήριες αναφορές υπογεγραμμένες από εμένα, ως την αρμόδια Υφυπουργό, λόγω της διαχείρισης χρημάτων χωρίς παραστατικά από τον ΟΚΑΝΑ. Ήταν ένα από τα δυο κακουργήματα για τα οποία παραπέμπεται και αναμένεται να δικασθεί η κ. Μαλλιώρη…»
Για τα προαναφερόμενα έχω να δηλώσω ότι δεν υπάρχει παραπομπή και δεν «αναμένεται» να δικασθώ, εκτός και αν γνωρίζει κάτι η κ. Μακρή για το οποίο εγώ δεν έχω λάβει ακόμα γνώση. Η αλήθεια είναι ότι η δικαιοσύνη ερευνά ακόμη όλα τα ζητήματα που με μηνυτήριες αναφορές έθεσε η κ. Μακρή και θα αποφασίσει αν και κατά πόσο συντρέχουν λόγοι παραπομπής μου σε δίκη. Αξίζει να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι δύο από τα ζητήματα που είχε η ίδια καταγγείλει έχουν τεθεί στο αρχείο από τις εισαγγελικές αρχές.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Μακρή, συμπεριφέρεται απαξιωτικά, τόσο για το δικαιϊκό μας σύστημα, όσο και για το θεσμικό πλαίσιο, το οποίο η ίδια υπηρέτησε και όφειλε τουλάχιστον δημόσια να σέβεται. Έχει μάλιστα ιδιαίτερη αξία, να κριθεί αυτή η συμπεριφορά, με δεδομένο ότι κ. Μακρή είναι ήδη εκτεθειμένη με όσα η δικαιοσύνη έχει ήδη αποφασίσει για την ίδια, ως προς το θέμα αυτό.
Ειδικότερα, επιλεκτικά προφανώς, η κ Μακρή ..ξέχασε και παρέλειψε να αναφέρει ότι σε συνέχεια των μηνυτήριων αναφορών της τον Ιανουάριο του 2014, κατέθεσα στις 17-2-2914 (21163/586/17-2-2014) και στις 10-9-2014 (11-355/3088/29-9-2014) δύο αγωγές εναντίον της, οι οποίες συνεκδικάσθηκαν στις 5-2-2015. Εκδόθηκε η με αριθμ. 3757/18-11-2015, ήδη αμετάκλητη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε ότι η κ. Μακρή με συκοφάντησε και μάλιστα λόγω διάπραξης αυτής της αδικοπραξίας, επιδικάζει υπέρ μου, χρηματικό ποσό, λόγω συκοφαντικής δυσφήμισης.
Και αντί να σιωπά η κ. Μακρή, για την ήδη αμετάκλητη κρίση του δικαστηρίου, εξορμά με νέες δηλώσεις και προδικάζει την απόφαση των ανακριτικών αρχών. Τώρα όμως δεν υπάρχουν πια ανυποψίαστοι.

Μένη Μαλλιώρη
Καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ
Αιγινήτειο Νοσοκομείο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.