Μαγνησία: Αρχίζουν οι εξετάσεις για δίπλωμα, αλλά αυξάνεται η αναμονή

Αγωνία για το μέλλον εκφράζουν οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών

Ένας ακόμη κλάδος που πλήττεται από την πανδημία του κορωνοϊού είναι αυτός των εκπαιδευτών υποψηφίων οδηγών, που περιμένουν την έναρξη της δραστηριότητάς τους από τις 11 Μαρτίου και πάλι. Ωστόσο όπως σημείωσε ο πρόεδρος του οικείου συλλόγου Μαγνησίας, Ιορδάνης Πολατίδης, μιλώντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Ηλία Κουτσερή, η επαναφορά στη δράση δεν θα γίνει χωρίς απώλειες.

Οι σχολές οδηγών παραμένουν κλειστές από τα μέσα Μαρτίου και εντάχθηκαν στο καθεστώς της ενίσχυσης, ωστόσο στις περιπτώσεις των εταιρειών και σ’ αυτήν την περίπτωση τα 800 ευρώ μοιράστηκαν στους εταίρους. «Εμείς είμαστε ταλαιπωρημένοι και από το περσινό δεκάμηνο που δεν δουλεύαμε, οπότε καταλαβαίνετε ότι είμαστε σε πολύ δύσκολη κατάσταση» ανέφερε ο κ. Πολατίδης.

Έτσι, οι εκπαιδευτές υποψηφίων οδηγών περιμένουν από την ερχόμενη Δευτέρα να αρχίσουν και πάλι οι διαδικασίες εξέτασης, ωστόσο αμφιβάλλουν κατά πόσο καλή θα είναι η κίνηση. «Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε απώλειες, αφού και φοιτητές επέστρεψαν στους τόπους καταγωγής τους αλλά και ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Βέβαια οι διαδικασίες δεν θα ξεκινήσουν άμεσα, αφού και οι υποψήφιοι χρειάζονται τουλάχιστον μία εβδομάδα για να προετοιμαστούν» τόνισε ο πρόεδρος των εκπαιδευτών Μαγνησίας.

Σχετικά με τα μέτρα για τις εξετάσεις, όπως έχει γίνει γνωστό, στη θεωρητική διαδικασία θα βρίσκεται το 50% των ατόμων σε κάθε αίθουσα, κρατώντας αποστάσεις με γάντια και μάσκα, κάτι που μεταφράζεται και σε καθυστερήσεις… Στο πρακτικό κομμάτι θα βρίσκονται τέσσερα άτομα συμπεριλαμβανομένων των εξεταστών σε κάθε όχημα. Από την άλλη, οι εξετάσεις για ΙΧ και λεωφορεία θα ξεκινήσουν από τις 11 Μαρτίου, ωστόσο για δίπλωμα φορτηγού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και την 1η Ιουνίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.