Μαγνησία: Ισχυρές βροχές με τη συνοδεία ανέμων

Με ένα «διάλειμμα» Πέμπτη και Παρασκευή, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί

Ισχυρές βροχοπτώσεις με τη συνοδεία ανέμων αναμένονται από σήμερα, Τρίτη, σε όλο το Νομό και κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας, με ένα «διάλλειμα» την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου ο καιρός θα βελτιωθεί, αλλά για λίγο, όπως αναλύει ο κ. Θεοφάνης Τακούδης, Μετεωρολόγος του Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή εκτιμά μάλιστα, ότι το φαινόμενο θα συνεχίσει και την ερχόμενη εβδομάδα με την εμφάνιση ήπιων χιονοπτώσεων στα ορεινά της Μαγνησίας.
Αναλυτικά, από σήμερα το βράδυ και μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στη Μαγνησία και στον Βόλο, σύμφωνα με την πρόβλεψη του κ. Τακούδη, κυρίως στα νότια του νομού. Σημειώνει δε, ότι οι βροχοπτώσεις θα μειώσουν το φαινόμενο της ξηρασίας του τελευταίου διαστήματος. Την Τετάρτη η ελάχιστη θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 10 με 11 βαθμούς, ενώ η μέγιστη θα φτάσει τους 14, με την εμφάνιση ήπιων ανέμων.
Από την Τετάρτη το απόγευμα και μετά υπάρχει μια σχετική βελτίωση του καιρού στην περιοχή μας και τα βροχερά φαινόμενα σιγά σιγά περιορίζονται στις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιοχές. Την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ο καιρός θα κάνει ένα «διάλειμμα», όπως το χαρακτήρισε ο μετεωρολόγος, με την εμφάνιση μόνο αραιής συννεφιάς και βοριάδων, 3 με 4 μποφόρ στο βορειοδυτικό Αιγαίο και πιο ανοιχτά 5 με 6. Ταυτόχρονα, θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας, με την μέγιστη να μην ξεπερνά τους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.
Από το μεσημέρι της Παρασκευής, όμως, τα βροχερά φαινόμενα επιστρέφουν και σύμφωνα με τον κ. Τακούδη θα είναι πιο έντονα από τις προηγούμενες μέρες, καλύπτοντας όλη τη Θεσσαλία και τα παράλια της Μαγνησίας. Θα υπάρξουν έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο το μεσημέρι κατά τόπους, όπου θα αρχίσει πάλι να βελτιώνεται ο καιρός με την εμφάνιση, όμως, ισχυρών βοριάδων, 6 με 7 μποφόρ. Οι θερμοκρασίες θα είναι στα ίδια επίπεδα και θα κυμαίνονται από τους 14 μέχρι και τους 16 βαθμούς Κελσίου στον Βόλο. Την Κυριακή ο καιρός εμφανίζεται βελτιωμένος, ενώ η θερμοκρασία κατά τις μεσημεριανές ώρες θα ανέβει μέχρι και τους 16 βαθμούς.
Ο κ. Τακούδης σχετικά με την επερχόμενη εβδομάδα εκτιμά ότι θα συνεχίσουν οι βροχές, με την εμφάνιση, μάλιστα, ακόμα χαμηλότερων θερμοκρασιών, ενώ μπορεί να σημειωθούν και κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού, όπως στην Όθρυ και στο Πήλιο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.