Μαγνησία: Νέες οικογένειες με ανάγκες, προστρέχουν καθημερινά για βοήθεια…

Δυο- τρεις οικογένειες τόσο από Βόλο, όσο και υπόλοιπη Μαγνησία, ζητούν τρόφιμα

Μόνιμη και σχεδόν… καθημερινή είναι η συνδρομή της εθελοντικής ομάδας, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, για είδη πρώτης ανάγκης στις ευπαθείς οικογένειες της περιοχής κυρίως του Βόλου, αλλά όχι μόνο…
Η εθελοντική ομάδα, διαθέτει «μικρό μάρκετ» στον χώρο της και, χάρη στις χορηγίες επιχειρήσεων και συμπολιτών, μπορεί να καλύπτει αυτές τις ανάγκες, προσφέροντας σε οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα βασικά είδη που είναι απαραίτητα για τη διαβίωσή τους.
Ο αντιπρόεδρος της ΛΕΔ Βασίλης Ηλιόπουλος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή και ανέφερε ότι υπάρχουν οικογένειες που είναι μόνιμες και αρκετές που ζητούν βοήθεια από τη Λέσχη παροδικά, ανάλογα με τις ανάγκες τους, αλλά το κακό είναι ότι πολλές φορές πηγαίνουν καινούργιες οικογένειες τόσο από χωριά γύρω από τον Βόλο, όσο και απ΄την πόλη, που ενημερώνουν και όταν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στις εγκαταστάσεις, παίρνουν και τη βοήθεια.

Κάθε μέρα 2-3 οικογένειες ζητούν βοήθεια!

Η ΛΕΔ καταβάλει συνεχή προσπάθεια να βοηθάει οικογένειες συμπολιτών που έχουν ανάγκη και ο Β. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι σχεδόν κάθε μέρα 2-3 οικογένειες πηγαίνουν στον χώρο της ΛΕΔ (τον λόφο Γορίτσας) ή εθελοντές πηγαίνουν στα σπίτια τους, για να τους προσφέρουν τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο χρειαστούν.
«Είναι μια μόνιμη κατάσταση και, ευτυχώς από τους συμπολίτες μας και από τις τοπικές επιχειρήσεις έχουμε συνδρομή και γίνεται προσπάθεια το μικρό μάρκετ που λειτουργεί στη ΛΕΔ να είναι πλήρες σε προϊόντα που δίνονται σε ευπαθείς οικογένειες», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.
Ο ίδιος είπε ότι η εθελοντική ομάδα, φθάνει στο σημείο να δίνει σε οικογένειες που έχουν ανάγκη 18-20 προϊόντα μάρκετ, κρέας, κατεψυγμένα ή φρέσκα προϊόντα και ξηρά τροφή και είναι κάτι μόνιμο.

Πρώτα τρόφιμα και μετά θέρμανση

Σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, οι οικογένειες έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για τρόφιμα, που είναι καθημερινό ζήτημα, ακολουθεί η θέρμανση, ειδικά φέτος που η ΛΕΔ δεν έχει μεγάλα αποθέματα ξυλείας, γιατί τις μέρες των πλημμυρών, υπέστη ζημιές στις εγκαταστάσεις της και οι εθελοντές δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τους μεγάλους όγκους ξυλείας που έφεραν οι πλημμύρες.
«Έχουμε περισσότερα αιτήματα από τις δυνατότητες που έχουμε και προσπαθούμε με λιγότερα ξύλα στον καθένα να μπορέσουμε να τις καλύψουμε», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος. Το καλό είναι ότι φέτος δεν είχαμε ιδιαίτερα κρύα και προς το παρόν ο κόσμος δεν αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα, τόνισε.
Επίσης είπε ότι η ΛΕΔ, είχε επαφές με άλλες ομάδες και Συλλόγους, που προσπαθούσαν να βοηθήσουν κάποιες οικογένειες και προσπάθησε να καλύψει και τις δικές τους ανάγκες, αλλά υπάρχουν πολύ μικρές ποσότητες ξύλων ακόμη και γίνεται προσπάθεια να τις αυξήσει.
Ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε κεφαλαιώδους σημασίας τη βοήθεια των συμπολιτών και επιχειρήσεων για να γίνει το έργο αυτό και είπε ότι τελευταία έγινε δωρεά στη ΛΕΔ ενός ακόμη οχήματος και γίνεται προσπάθεια τοποθέτησης διασωστικών μέσων, για να τεθεί άμεσα προς χρήση για τις ανάγκες της ομάδας, που θα διαθέτει πλέον τρία οχήματα.

Καθημερινές οι δράσεις

Εκτός από το σημαντικό κοινωνικό έργο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, οι άλλες δράσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, τόσο στα σχολεία με εκπαιδεύσεις, ενημερώσεις και ασκήσεις σεισμού, όσο και με μαθήματα πρώτων βοηθειών σε Συλλόγους και οργανισμούς.
Επίσης, υπάρχουν οι ασκήσεις εκπαίδευσης των νέων εθελοντών που εντάσσονται στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων για διασώσεις σε στεριά και νερό, πρώτες βοήθειες, εκπαιδεύονται στην δασοπυρόσβεση για το καλοκαίρι.
Ακόμη ο αντιπρόεδρος είπε, ότι εθελοντές εξακολουθούν να δουλεύουν για την αποκατάσταση του χώρου τα ΛΕΔ από τις ζημιές των πλημμυρών, ώστε να αποκατασταθεί ο χώρος πλήρως.
Ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι οι εθελοντές της ΛΕΔ αυξάνονται και θέλουν να μάθουν διάφορα πράγματα, ενώ μετά από αιτήματα πολιτών το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν στον χώρο της ΛΕΔ σεμινάρια πρώτων βοηθειών, που είναι σημαντικό κατ’ αρχήν στο σπίτι του και στον χώρο εργασίας του και στο συνέχεια οπουδήποτε αλλού, για βοηθήσουν να σωθεί μια ανθρώπινη ζωή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.