Μαγνησία: Πολλές παραμένουν οι ανάγκες σε αίμα…

Διαρκής ο αγώνας των εθελοντών και του τμήματος αιμοδοσίας για συγκέντρωση μονάδων αίματος

Διαρκής είναι ο αγώνας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», για συγκέντρωση μονάδων αίματος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, όπως ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, η Ανδρομάχη Ροϊλού πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη».
Ο Σύλλογος, κάνει έκκληση στους ανθρώπους να αιμοδοτήσουν για να συγκεντρωθεί αίμα, ωστόσο ο κόσμος είναι διστακτικός, ίσως φοβάται και είναι λίγο προκατειλημμένος με την αιμοδοσία, τόνισε.
Ωστόσο γίνονται προσπάθειες και καμπάνιες, μέσω του Συλλόγου, σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής, όπου υπάρχει ανταπόκριση για εθελοντική αιμοδοσία, σε ιδιωτικές κλινικές και όπου υπάρχει κόσμος όπως και σε σχολεία, ώστε να γίνουν αιμοδοσίες.

Πολλές ανάγκες σε αίμα

Προς το παρόν οι ανάγκες σε αίμα καλύπτονται, όπως η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας έχει πολλές ανάγκες, καθώς οι περίπου 80 ασθενείς που πρέπει να αιμοδοτηθούν κάθε 15 ημέρες, ενώ υπάρχουν τα τροχαία ατυχήματα, τα χειρουργεία, στις περιπτώσεις που απαιτείται αίμα και δεν ανταποκρίνονται οι συγγενείς.
Στην αντίποδα, άνθρωποι που χρειάζεται να δώσουν αίμα, για συγγενικά τους πρόσωπα, γίνονται εθελοντές αιμοδότες. Ένας άνθρωπος μπορεί να δώσει αίμα δυο με τρεις φορές τον χρόνο, μέχρι τα 65 έτη.
Στις επόμενες δράσεις, έχει προγραμματιστεί αιμοδοσία στις 7 Δεκεμβρίου στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, στις 9 Δεκεμβρίου στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και στις 20 Δεκεμβρίου, το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο, σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, όπου θα γίνει μια εκδήλωση με catering μπαλόνια και άλλες εκπλήξεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.