Μαγνησία: Στο… τιμόνι και πριν τα 15 χρόνια!

Κοινωνική έρευνα για ανήλικους που οδηγούν χωρίς δίπλωμα

Τον κοινωνικό λειτουργό αποφάσισε να στέλνει στο σπίτι ανήλικων κάτω των 15 ετών, τους οποίους συλλαμβάνει η Αστυνομία για οδήγηση δικύκλων ή αυτοκινήτων χωρίς δίπλωμα, εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί το έντονο πρόβλημα που υπάρχει και να μειωθούν οι κίνδυνοι δυστυχημάτων, τόσο για τους ανήλικους που οδηγούν , όσο και άλλων οδηγών και πεζών.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, εισαγγελέας που παρέλαβε σωρεία δικογραφιών για οδήγηση οχημάτων από ανήλικους, χωρίς άδεια ικανότητας, κάτι που συμβαίνει κυρίως στα χωριά, έδωσε εντολή, όταν πρόκειται για παιδιά κάτω των 15 ετών, το σπίτι τους να επισκέπτεται κοινωνική λειτουργός του αντίστοιχου Δήμου, προκειμένου να έχει συνάντηση με τους γονείς και το παιδί .
Ήδη χθες, η αρμόδια εισαγγελέας που ασχολείται με την υπόθεση, έδωσε καταγγελία σε κοινωνικές υπηρεσίες να επισκεφθούν τα σπίτια τριών παιδιών κάτω των 15 ετών που οι αστυνομικοί συνέλαβαν να οδηγούν χωρίς δίπλωμα.
Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχους τροχονομικούς ελέγχους, δεν είναι λίγοι οι ανήλικοι που διαπιστώνεται ότι κάθονται στο τιμόνι οχημάτων χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης, αλλά οι παραβάσεις αφορούν κυρίως ανήλικους 16 και 17 ετών, που είναι κοντά στην ηλικία απόκτησης διπλώματος. Ωστόσο, ένα ποσοστό αφορά παιδιά κάτω των 15 ετών, που δεν έχουν την εκπαίδευση ούτε και ενημέρωση για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να οδηγούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.