Μαγνησία: «Βασανιστικές»… θερμοκρασίες μέχρι και 41οC

Ίσως… χειρότερη προβλέπεται η επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον Θ. Τακούδη !

Άλλος ένας καύσωνας είναι προ των πυλών στο Νομό Μαγνησίας με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν βαθμό-βαθμό, όπως ενημέρωσε ο Θεοφάνης Τακούδης, Μετεωρολόγος και Μαθηματικός, στο Ράδιο ΕΝΑ και στο μεσημβρινό μαγκαζίνο συνομιλώντας με τον Ηλία Κουτσερή.
Ο κ. Τακούδης, χαρακτηρίζει τη Μαγνησία ως… «τυχερή», όσον αφορά στις υπόλοιπες περιοχές και τις θερμοκρασίες που θα κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλία. Παρ’ όλα αυτά, η θερμοκρασία θα «αγγίξει το κόκκινο», επομένως ο δείκτης δυσφορίας θα είναι ο ίδιος σε όποια περιοχή κι αν βρίσκεται ο καθένας.

«Προσοχή από τις ευπαθείς ομάδες»

Αναλυτικά, η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, με τις θερμοκρασίες στο Βελεστίνο να φτάνουν τους 40 και 41οC, ενώ στον Βόλο τους 38ο C, αλλά με αυξημένες τις τιμές υγρασίας και το αίσθημα της δυσφορίας να είναι έντονο. «Ως θερμοκρασίες δεν λένε και πολλά … αλλά επειδή έχουμε παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες, θα είναι βασανιστικό και χρειάζεται πολλή προσοχή από τις ευπαθείς ομάδες», τονίζει.
Τις επόμενες μέρες, Τετάρτη και Πέμπτη, οι θερμοκρασίες θα ανεβαίνουν σκαλοπάτι –σκαλοπάτι και θα επιβαρύνουν αρκετά την ατμόσφαιρα. Ο κ. Τακούδης σημειώνει ότι και οι πρωινές θερμοκρασίες Παρασκευή και Σάββατο θα είναι κοντά στους 30ο C, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το σώμα δεν θα είναι ξεκούραστο.
Την Κυριακή θα υπάρξει μια υποχώρηση της θερμοκρασίας, λόγω εμφάνισης βοριά, αλλά σαν εκτίμηση ο Μετεωρολόγος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα τα πράγματα θα είναι λίγο χειρότερα. «Ίσως έχουμε νέα επέλαση υψηλών θερμοκρασιών, υψηλότερων απ’ όσες βιώσαμε μέχρι τώρα», υπογραμμίζει.

Οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας Μαγνησίας

Στους 40 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος σήμερα Τρίτη, ενώ την Πέμπτη το θερμόμετρο θα φτάνει και τους 42 βαθμούς, όπως ενημερώνει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την ΕΜΥ οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου. Παράλληλα, επισημαίνεται πως από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και την Τρίτη 3 Αυγούστου η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.
Σε περιπτώσεις ανάγκης, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Αστυνομία τηλ. 100 – Πυροσβεστική τηλ 199 -Αριθμός Επείγουσας Ανάγκης 112- ΕΚΑΒ 166).
Οι υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων καθώς και των Δήμων θα είναι σε επιφυλακή με το απαραίτητο προσωπικό και θα μεριμνούν για την ενημέρωση του κοινού και για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων.
Επίσης σε περιπτώσεις ανάγκης οι πολίτες μπορούν επικοινωνούν με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 6944185068 και στα 24213-52464 , 24213-52459.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.