Μακρυνίτσα: Πέταξε …σε ρέμα παλιό όπλο και καταδικάστηκε

Φωτό αρχείου
Ισχυρίστηκε ότι ρώτησε την Αστυνομία που του είπε να το πετάξει…

Ακριβά πλήρωσε τη φερόμενη συμβουλή της Αστυνομίας να πετάξει το παλιό κυνηγετικό του όπλο σε ρέμα, ένας 67χρονος, που καταδικάστηκε για πλημμελή φύλαξη όπλου, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση εννιά μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης και χρηματική ποινή 950 €. Σε άλλη περίπτωση Βολιώτης που είχε παρατήσει δύο όπλα στον Ιππικό Όμιλο και του τα έκλεψαν, καταδικάστηκε σε 13 μήνες φυλάκιση και 1250 € χρηματική ποινή.
Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν 67χρονο από Μακρινίτσα, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση εννέα μηνών, με τριετή αναστολή, με δικαίωμα άσκησης έφεσης και χρηματική ποινή 950 €, καθώς πέταξε σε ρέμα το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο επειδή δεν λειτουργούσε… Ο άνδρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο το διάστημα από την 1η Σεπτεμβρίου του 2016 έως και την 28η του ίδιου μήνα, φέρεται να πέταξε το μονόκαννο κυνηγετικό του όπλο στο Μέγα Ρέμα στη Μακρινίτσα, επειδή είχε φθορές και δεν δούλευε.
Όπως υποστήριξε στο Δικαστήριο απολογούμενος, μετέβη στον Αστυνομικό Σταθμό Πορταριάς και εκεί του είπαν να πετάξει το όπλο. Η ενέργεια του 67χρονου έγινε, όταν πήγε στην Αστυνομία προκειμένου να ανανεώσει την άδεια οπλοκατοχής, και εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε λήξει από τον Δεκέμβριο του 2004, ενώ ήδη το όπλο βρίσκονταν πεταμένο στο ρέμα…
Παράτησε τα όπλα στον Ιππικό Όμιλο
Σε μια δεύτερη περίπτωση ένας 55χρονος Βολιώτης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή και δικαίωμα άσκησης έφεσης, για πλημμελή φύλαξη κυνηγετικών όπλων και για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 1.250€.
Το Νοέμβριο του 2016 ο κατηγορούμενος είχε στην κατοχή του μια καραμπίνα για την οποία διέθετε άδεια και ένα μονόκαννο χωρίς άδεια.
Τα δύο όπλα τα άφησε στο εντευκτήριο του Ιππικού Ομίλου Βόλου, και συγκεκριμένα την καραμπίνα πίσω από τη βιβλιοθήκη και το δίκαννο κάτω από τον καναπέ και έφυγε…
Στη συνέχεια, όταν αναζήτησε τα δύο όπλα είχαν εξαφανιστεί, καθώς έγινε κλοπή από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να υποστεί διπλή ουσιαστικά ζημιά, αφού και τα όπλα του έχασε που κοστίζουν αρκετά χρήματα, και καλείται να πληρώσει από το δικαστήριο 1.250 €. Και οι δύο κατηγορούμενοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.