Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Για ευελιξία οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα-Σεβαστή η απόφαση για τον Κ. Λούλη»

«Προχωρά η διαδικασία προμήθειας μοριακού αναλυτή για το νοσοκομείο Βόλου»

Λόγους ευελιξίας «βλέπει» ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κωνσταντίνους Μαραβέγιας στις αλλαγές που έγιναν στο υπουργικό σχήμα, τονίζοντας στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ότι έγιναν μόνο κάποιες διορθωτικές κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, με φόντο το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας.

«Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι ήταν ευχαριστημένος από τη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος και θα προχωρούσε μόνο σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις με σκοπό την ευελιξία της κυβέρνησης μπροστά στις εξελίξεις που είχαν δρομολογηθεί, όπως είναι το ταμείο ανάκαμψης και τα προβλήματα στον χώρο της Υγείας» ανέφερε ο κ. Μαραβέγιας, ενώ στάθηκε στον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά.«Ευελπιστώ σε μία καλή συνεργασία και για την περιοχή μας, με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θεωρώ ότι η τοποθέτησή του στη θέση είναι μία καλή εξέλιξη. Ο κ. Αραβώσης έκανε μία εξαιρετική δουλειά και είχα μαζί του συνεργασία και νομίζω ότι το ίδιο θα έχουμε και με τον κο Ταγαρά».

Για την αναβάθμιση του κου Σκυλακάκη σε αναπληρωτή υπουργό για το Ταμείο Ανάκαμψης, σημείωσε ότι δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί χρόνος στην απορρόφηση των κονδυλίων, όπως γινόταν με άλλα κοινοτικά χρήματα στο παρελθόν και ότι πρέπει  να υπάρχει ένας άνθρωπος για να ασχοληθεί αποκλειστικά μ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και για την αναβάθμιση του κου Παπαθανάση για να συμπληρώσει:  «Οι όλες αναβαθμίσεις δεν έχουν να κάνουν με τις ικανότητες των υπουργών. Όπως έδειξε ο κ. Μητσοτάκης είναι πραγματικά επαγγελματίας και δεν κρίνει τα πράγματα με συναισθηματισμό ή παροτρύνσεις. Αν κάποιος δεν ικανοποιούσε με τη δουλειά του θα βρισκόταν εκτός κυβερνητικού σχήματος».

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά για τον πρώην πλέον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Λούλη, με τον κο Μαραβέγια να κάνει λόγο για μία σεβαστή απόφαση του Πρωθυπουργού. Πάντως υποστήριξε ότι ο κ. Λούλης έχει ασχοληθεί και με θέματα του τόπου αλλά και με την οργάνωση του Υπουργείου: «Είχα δει με τα μάτια μου εκείνα τα υπόγεια που καθιστούσαν δύσκολη τη λειτουργία του ίδιου του Υπουργείου, οπότε αυτό πραγματικά μπορούμε να του το πιστώσουμε. Δεν ήταν το αποκλειστικό του έργο αλλά ασχολήθηκε και με αυτήν τη χαώδη κατάσταση στο αρχείο του Υπουργείου».

Ο κορωνοϊός και ο μοριακός αναλυτής

Για το μεγάλο θέμα των ημερών, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, και ότι δεν έχουμε ξεμπλέξει με τον κορωνοϊό. «Υπάρχει μία συνεχής επαγρύπνηση των ειδικών και η κυβέρνηση πράττει με βάση τις συστάσεις τους. Όλοι οι υπόλοιποι καλούνται να πειθαρχήσουμε» ανέφερε ενώ στάθηκε και στην προμήθεια μοριακού αναλυτή για το νοσοκομείο του Βόλου.

«Το νοσοκομείο είχε μία εξαιρετική συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και μία προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά την έκδοση των αποτελεσμάτων. Παρακολουθούμε όλοι τη διαδικασία προμήθειας του μοριακού αναλυτή και δεν υπήρξε αδιαφορία από τους βουλευτές ούτε από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Όμως στο Δημόσιο οι διαδικασίες είναι πιο περίπλοκες και πρέπει να υπάρχει η έγκριση του Επιτρόπου/ Γρήγορα θα υπάρχει με τον σύννομο τρόπο η προμήθεια του αναλυτή αφού το νοσοκομείο του Βόλου θα χρειαστεί να είναι ανεξάρτητο, ειδικά ενόψει της επανέναρξης των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας, συμπληρώνοντας ότι οι βουλευτές του Νομού συνεπικουρούν για να αντιμετωπίσουν τα όποια εμπόδια παρουσιαστούν, καθώς και ότι κανείς δεν δικαιούται να υποσχεθεί για τον αναλυτή, ούτε να πάει και να φωτογραφηθεί δίπλα του!

Τέλος, αναφέρθηκε και στο υποβρύχιο μουσείο της Αλοννήσου, επισημαίνοντας ότι δεν παραβρέθηκε εκεί, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Σημείωσε ωστόσο ότι το μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή και είναι μία σπουδαία δουλειά με εύσημα για το Υπουργείο, την Περιφέρεια και τη δημοτική Αρχή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.