Μαραβέγιας στο Ράδιο ΕΝΑ: «Θα μπορούσαν να αποφευχθούν οι φιέστες στον εμβολιασμό»

«Εμβολιάστηκαν οι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού»

Την άποψη ότι εμβολιάστηκαν όσοι έπρεπε προκειμένου να εξασφαλιστεί σε πρώτη φάση η εύρυθμη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού σε τομείς-κλειδιά, όπως είναι το δημόσιο σύστημα Υγείας, εξέφρασε στο Ράδιο Ένα 102,5 και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι οι εικόνες και οι τύποις φιέστες σ’ αυτήν τη διαδικασία να μπορούσαν να αποφευχθούν.

«Για να συνεχίσει να λειτουργεί εύρυθμα η Πολιτεία από εκεί και πέρα χρειάζεται να προστατευθούν και κάποια πρόσωπα που η αντικατάσταση ή η απόσυρσή τους μπορεί να δημιουργούσε μεγάλες δυσλειτουργίες στον κρατικό μηχανισμό» σημείωσε ο κ. Μαραβέγιας για να συμπληρώσει ότι θα μπορούσαν βέβαια οι εμβολιασμοί αυτοί να μην συνοδεύονται από φωτογραφίες και φιέστες. Ωστόσο τόνισε ότι δεν θεωρεί ότι το έκαναν κακοπροαίρετα, αλλά και ότι δεν χρειαζόταν να προκαλέσουν την αναταραχή και τον ξεσηκωμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας την ότι ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο θέμα επειδή δεν είχε κάτι σοβαρότερο να σχολιάσει. Ωστόσο όπως υπογράμμισε: «Οι παρενθετικοί αυτοί εμβολιασμοί έχουν τελειώσει και η παρέμβαση του Πρωθυπουργού είχε περισσότερο να κάνει με το να μην δημοσιοποιούνται τέτοιες εικόνες, και η λίστα των 60+ ατόμων εξαντλήθηκε. Αυτοί που εμβολιάστηκαν μέχρι τώρα είναι αυτοί που έπρεπε να παραμείνουν υγιείς για την ασφάλεια ημών των υπολοίπων».

Σύμφωνα με τον εμβολιαστικό προγραμματισμό από εδώ και πέρα, από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός των μελών του Νοσοκομείου Βόλου που έχουν εκφράσει την πρόθεση να εμβολιαστούν, ενώ θα ακολουθήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού των κέντρων Υγείας της Μαγνησίας, που θα αποτελέσουν στη συνέχεια εμβολιαστικά κέντρα. Ταυτόχρονα θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των ιδιωτών γιατρών, με τον κο Μαραβέγια να σημειώσει ότι και αυτοί έχουν σηκώσει μέρος του βάρος και έχοντας θρηνήσει την απώλεια ήδη δύο υγειονομικών. Από τις 20 Γενάρη και μετά θα περάσουμε και στον εμβολιασμό των πολιτών, ξεκινώντας από τις ευπαθείς ομάδες.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, οι ποσότητες των εμβολίων αυτή τη στιγμή είναι συγκεκριμένες και έρχονται κι άλλες. «Δεν έχουμε λάβει μεγάλες ποσότητες, αλλά στα παγκόσμια ιστορικά χρονικά, καταγράφεται πρωτοφανής ευελιξία στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και φαρμακευτικών εταιρειών. Η ΕΕ είχε κάνει πρώτα συμφωνία με την Astra Zeneca αλλά ήρθε πιο γρήγορα η Pfeizer. Σύντομα θα έχουμε εμβόλια και από άλλες εταιρείες και θα έχουμε μια γρηγορότερη παραγωγή, για να εμβολιάσουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού» τόνισε χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε γιατί έχουμε ήδη μία φάση αύξησης των κρουσμάτων και αυτό θα κορυφωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, λόγω και των εορτών. «Κάνω μία δημόσια έκκληση να μην έχουμε εκτροπή των οδηγιών γιατί δεν γίνεται να υπάρχει ένας αστυνομικός πάνω από το κεφάλι του καθενός. Καλό είναι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, κατανοώντας την κόπωση των πολιτών, που οδηγεί σε αποφάσεις που κανείς θα τις απέφευγε αν ήταν πιο νηφάλιος. Δυστυχώς περιμένουμε και το τρίτο κύμα…» ανέφερε μεταξύ άλλων…

Από εκεί και πέρα, για την ενίσχυση του ΕΣΥ τόνισε ότι αυτή έχει ξεκινήσει σε όλη τη χώρα και αποτελεί ένα διαχρονικό ζητούμενο, έχοντας ρημάξει ειδικά στην περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, αλλά και τονίζοντας ότι η πανδημία επιτάχυνε τις εξελίξεις.

«Η προσπάθεια δεν σταματάει και έχουν γίνει πολλές συζητήσεις. Το ζητούμενο είναι ένας πολίτης να μην βάζει το χέρι στην τσέπη για την υγεία. Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ σύνθετο και περνά μέσα από αναδιαρθρώσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας.  Κακώς η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη στήριξης του δημοσίου συστήματος Υγείας και ότι αναγκάστηκε βάσει συνθηκών να προχωρήσει σε απαραίτητες κινήσεις. Το παράδειγμα της πανδημίας άφησε ένα αποτύπωμα το πώς οι δύο τομείς μπόρεσαν να συνεργαστούν παρά τις όποιες διαφωνίες. Ο προϋπολογισμός για το 2021 έχει 800 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα για την Υγεία και ένα ανοιχτό κονδύλι για την πανδημία χωρίς ταβάνι κατ’ ουσία» ήταν το τελικό σχόλιο του κου Μαραβέγια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.