Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Θα είμαι αμείλικτη κατά των λασπολόγων»

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η υπουργός Εσωτερικών για δημοσιεύματα

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει όταν συγκεκριμενοποιήσει την «πηγή» των δημοσιευμάτων σε βάρος της, η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ενώ επισήμανε ότι θα είναι αμείλικτη κατά των λασπολόγων.
Η υφυπουργός μίλησε στο «Ράδιο Ένα» για τα δημοσιεύματα που αφορούν διπλοθεσίες και αμοιβές από δύο πλευρές, με την ιδιότητα της προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και τόνισε ότι «δεν έχω πάρει κανένα ποσό για αμοιβή αν και δικαιούμαι ένα ποσό, γιατί η απόφαση του ΦΕΚ δημοσιεύτηκε όταν είχα αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού, παραιτήθηκα και είπα ότι δεν επιθυμώ να εισπράξω απολύτως τίποτα».
Η κα Χρυσοβελώνη ξεκαθάρισε ότι «τα δύο δημοσιεύματα, εκπορεύονται από την ίδια πηγή και η πηγή που τα διοχετεύει να ξέρει ότι κάποια στιγμή θα συγκεκριμενοποιήσω ποιος ακριβώς είναι και θα πράξω όπως και σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη».
«Δέχομαι την κριτική, όχι τη συκοφαντία»
Η κα Χρυσοβελώνη είπε ότι δέχεται την πολιτική κριτική και την επιζητά, γιατί είναι στοιχείο του δημοκρατικού διαλόγου, τόνισε όμως ότι δεν δέχεται τη συκοφαντία, τη λάσπη και θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της, για να προστατέψει τον εαυτό της, την τιμή, την υπόληψή της και την υπόληψη της οικογενείας της. «Αν δεν έχουν καταλάβει κάποιοι, αυτά έχουν αποδέκτες και άλλους ανθρώπους», τόνισε.

Για το κομμάτι της διαδικασίας ανάθεσης της κατασκευής των παραβάν, η υφυπουργός είπε ότι έχει απαντήσει το υπουργείο Εσωτερικών και δεν θέλει να προσθέσει κάτι, ακριβώς γιατί, ό,τι έχει σχέση με την εκλογική διαδικασία είναι εκτός του πεδίου των αρμοδιοτήτων της. Όπως είπε, δικές της αρμοδιότητες είναι η ισότητα, η εποπτεία της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και του Κέντρου Ερευνών για θέματα ισότητας, τα θέματα της δημοτικής και αστικής κατάστασης, το νομοθετικό κομμάτι από κοινού με τον υπουργό, για τον τομέα των αρμοδιοτήτων της και η εκπροσώπηση της χώρας στο εξωτερικό για τα συγκεκριμένα θέματα. Για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε, ότι δεν γνώριζε και το πληροφορήθηκε το Σάββατο από τα «Παραπολιτικά».
Για τον συνεργάτη που αναφέρονται τα δημοσιεύματα είπε ότι τον γνωρίζει από το 2012, ήταν μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και φίλος του προέδρου των ΑΝΕΛ, η ανάθεση έγινε σε τρεις εταιρίες, μεταξύ των οποίων και η εταιρία του πατέρα του, που έχει τη σχετική νομοθεσία και αναλαμβάνει εργασίες και επί άλλων κυβερνήσεων, διότι έχει μεγάλη τεχνογνωσία, ανέφερε η υφυπουργός.
Η κα Χρυσοβελώνη τόνισε ότι δέχτηκε να συνεργαστεί μαζί του το Φθινόπωρο, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε καλά, με κατάληξη την παραίτηση του κ. Γούλια στις 12 Δεκεμβρίου 2018 και πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα περιήλθαν σε γνώση της το περασμένο Σάββατο.
Η ίδια είπε ότι αμέσως μετά το δημοσίευμα, αντέδρασε άμεσα γιατί έτσι έπρεπε να κάνει, ενώ στις δύο ανακοινώσεις δεν ανέφερε ότι είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της, γιατί θεωρεί ότι όταν κάποιος έχει τη θέση της υφυπουργού, δεν πετάει το μπαλάκι αλλού, ενώ η ανακοίνωση του υπουργείου τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους και δεν υπάρχει κανένα γκρίζο σημείο, για τον υπουργό και για τις υπηρεσίες. «Εδικά ο υπουργός κ. Χαρίτσης, όπως και όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, είναι εξαιρετικά προσεκτικός και στο κομμάτι της διαχείρισης των οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.