Μάρκος Βαξεβανόπουλος στο Ράδιο ΕΝΑ: Είναι κρίμα που η πόλη έχει έναν τέτοιο πρώτο πολίτη

Δικαίωση του μέλους της Επιτροπής Πολιτών σε αγωγή κατά του Αχ. Μπέου (ηχητικό

Νομικά, κατά του Αχιλλέα Μπέου, κινήθηκε το μέλος της Επιτροπής Πολιτών διδάκτωρ του Α.Π.Θ . και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λυων κ. Μάρκος Βαξεβανόπουλος κερδίζοντας την αγωγή που είχε καταθέσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5 και στον Γιώργο Καρεκλίδη ο κ. Βαξεβανόπουλος τόνισε πως χρησιμοποίησε τα “όπλα”, που δίνει το κράτος και ο νόμος απέναντι στις ύβρις του Αχ. Μπέου και σχολίασε πως είναι κρίμα που η πόλη έχει έναν τέτοιο πρώτο πολίτη.

Σε ότι αφορά το εργοστάσιο SRF που προωθείται στην πόλη του Βόλου, ο κ. Βαξεβανόπουλος επεσήμανε πως αυτό το εργοστάσιο είναι χαμένα χρήματα και θα εξυπηρετήσει είναι για κάποιο χρονικό διάστημα, την τσιμεντοβιομηχανία. Διότι ο πολίτης, συμπλήρωσε χρειάζεται ανακύκλωση, μία πιο προοδευτική διαχείριση των απορριμμάτων κι όχι την τακτική της δημιουργίας μίας μπάλας srf για να καίγεται στους κλιβάνους της τσιμεντοβιομηχανίας.
Εκείνο που πρότεινε ο ίδιος, αλλά και η Επιτροπή Πολιτών είναι η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, το zero waste που εφαρμόζεται σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, όπως η Ρώμη και το Σαν Φρανσίσκο, όπως αυτή η λύση, σύμφωνα με τον κ. Βαξεβανόπουλο θέλει κόπο, σύνεση και σωστό νου και να κάτσουν κάτω οι διοικούντες να κάνουν ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό και προϋπολογισμό, γι’ αυτό τη χαρακτήρισε δύσκολη λύση με αποτέλεσμα να ακολουθείται η εύκολη οδός, αυτή της καύσης…

Όλη η συνέντευξη του κ. Βαξεβανόπουλου στο Ράδιο ΕΝΑ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.